Η πολυαναμενόμενη ταινία «Captain Phillips» με τον Τομ Χανκς στον πρωταγωνιστικό ρόλο κάνει πρεμιέρα σήμερα. Την κινηματογραφική εβδομάδα συμπληρώνουν νέες παραγωγές, ντοκιμαντέρ, animation καθώς και μια επανέκδοση.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Captain Phillips»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας με τους: Τομ Χανκς, Κάθριν Κίνερ, Μπαρκχάντ Αμπντί, Μάικλ Τσέρνας

Πλέοντας ανοιχτά της ανατολικής Αφρικής, το φορτηγό πλοίο Maersk Alabama καταλαμβάνεται από πειρατές. Ο αμερικανός καπετάνιος του θα έρθει σε σκληρή αντιπαράθεση με το σομαλό αρχηγό, 145 μίλια μακριά από τις ακτές…

«Δον Ζουάν»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζότζεφ Γκόρντον – Λέβιτ με τους: Τζότζεφ Γκόρντον – Λέβιτ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τζούλιαν Μουρ

Ο Τζον, λαϊκό παιδί και γυναικάς που περνάει την ώρα του στο γυμναστήριο και στα μπαρ με την παλιοπαρέα του, έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία: είναι κολλημένος με το διαδικτυακό πορνό. Όταν γνωρίζει την Μπάρμπαρα, τη γυναίκα των ονείρων του, θα προσπαθήσει να αλλάξει την πιο αγαπημένη του συνήθεια, πράγμα καθόλου εύκολο.

«Μείνε Δίπλα μου»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λόουερι με τους: Κέισι Άφλεκ, Ρούνι Μάρα, Μπεν Φόστερ, Κιθ Κάρανταϊν

Ύστερα από χρόνια στη φυλακή, ο Μπομπ Μαλντούν δραπετεύει και προσπαθεί να επιστρέψει στη γυναίκα του Ρουθ και τη μικρή κόρη τους που δεν έχει δει ποτέ. Εκεί, όμως, τον περιμένουν εχθροί, φίλοι και ο τοπικός σερίφης.

«Ο Αφρός των Ημερών»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Μισέλ Γκοντρί με τους: Ρομέν Ντιρίς, Οντρέ Τοτού, Γκαντ Ελμαλέ, Ομάρ Σι

Σ’ ένα «εναλλακτικό», εκτός χρόνου Παρίσι ο Κολάν ερωτεύεται την Κλοέ, η οποία προσβάλλεται από μια ασυνήθιστη ασθένεια: ένα λουλούδι μεγαλώνει μέσα στους πνεύμονές της.

«OST – Original Soundtrack»

Ο κόσμος της κινηματογραφικής μουσικής μέσα από συνεντεύξεις ελλήνων και ξένων συνθετών, σκηνοθετών και ανθρώπων του χώρου.

«Βρέχει Κεφτέδες 2»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κόντι Κάμερον με τους: Άννα Φάρις, Μπέντζαμιν Μπρατ, Τζέιμς Κάαν

Ο Φλιντ προσλαμβάνεται από το είδωλό του, τον εφευρέτη Τσέστερ Βι, και δουλεύει ανάμεσα στους σπουδαιότερους επιστήμονες. Όταν όμως γίνεται γνωστό πως η μηχανή του Φλιντ συνεχίζει να λειτουργεί και να παράγει μεταλλαγμένα υβρίδια τροφίμων, ο Τσέστερ Βι του αναθέτει να τη βρει και να τη σταματήσει.

«Ο Λαός Προστάζει»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Φρανκ Κάπρα με τους: Γκάρι Κούπερ, Μπάρμπαρα Στάνγουικ, Γουόλτερ Μπρέναν

Για να ανεβάσει την κυκλοφορία της εφημερίδας της, μια δημοσιογράφος «εφευρίσκει» έναν φανταστικό άνεργο, ο οποίος θα αυτοκτονήσει την ημέρα των Χριστουγέννων σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ένας απελπισμένος άντρας δέχεται να παίξει το ρόλο, μπλέκοντας σε ένα ανεξέλεγκτο παιχνίδι πολιτικής εξουσίας.