H ταινία JOBS θα κυκλοφορήσει στην χώρα μας στις 19 Σεπτεμβρίου από την Audio Visual και ομολογούμε πως αδημονούμε να την δούμε παρά τα όσα έχουν ακουστεί για αυτή. Στην κυριολεξία οι κριτικοί είναι διχασμένοι.

Η ταινία καλύπτει την περίοδο 1971 – 2000, δηλαδή περίπου την ίδια περίοδο που κάλυπτε και το Pirates of Silicon Valley, και την «θητεία» του Steve Jobs σε Apple, Pixar και NeXT. Παραγωγός είναι ο Mark Hulme και εκτός από τον Ashton Kutcher στον πρωταγωνιστικό ρόλο συμμετέχουν, επίσης, οι Dermot Mulroney, Josh Gad, Lukas Haas, J.K. Simmons, και Matthew Modine.

Ένας από τους πρώτους επικριτικούς σχολιαστές της ταινίας δεν ήταν άλλος από τον ίδιο τον συνιδρυτή της Apple Steve Wozniak που τον Ιανουάριο δεν μάσησε τα λόγια του και είπε δημόσια πως το σενάριο της ταινίας ήταν χάλια βασισμένος στο μικρό δείγμα που είχε δει τότε.

Τον Ιούνιο ο Woz πήρε πίσω λίγο τα άσχημα λόγια του τονίζοντας πως δεν μπορεί να κρίνει σωστά την ταινία αν δεν την δει πρώτα αλλά ομολόγησε τον προβληματισμό του τονίζοντας πως φοβόταν πως η ταινία θα έδειχνε έναν Steve Jobs ως άγιο ο οποίος αδικήθηκε και όχι ως έναν άνθρωπο που στην τελική λίγο έλειψε με τις αποφάσεις του όσο ήταν νέος να οδηγήσει την Apple στην καταστροφή.

Ο Ashton Kutcher ρωτήθηκε σήμερα για αυτό και η απάντηση του ήταν αρκετά δυνατή. Τόνισε πως ό,τι λέει ο Woz όσο και περίεργο αν ακούγεται δεν θα πρέπει να τα παίρνει ο κόσμος τοις μετρητοίς μιας και έχει ανακοινωθεί πως έχει πάρει χρήματα για να υποστηρίξει την δεύτερη ταινία που θα κυκλοφορήσει για τον Steve Jobs.

«O Woz παίρνει λεφτά από μια άλλη εταιρεία παραγωγής για να στηρίξει την δική τους ταινία, καταλαβαίνω πως πρόκειται για κάτι προσωπικό και για το ίδιο αλλά ας μην ξεχνάμε πως είναι και τα λεφτά στην μέση»

O Ashton Kutcher αναφέρεται σε αυτή την ταινία που έχει ονομαστεί ως η επίσημη με εταιρεία παραγωγής την Sony και σεναριογράφο τον Aaron Sorkin. Η ταινία θα βασιστεί πάνω στην επίσημη βιογραφία του Steve Jobs από τον Walter Isaacon.

Πηγή: appleworldhellas.com