Η ταινία «Άνεμος Ψυχής» τoυ Μπενς Φλιγκάουφ, που κέρδισε την Αργυρή Άρκτο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2012, ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς, θα παίζεται από τις 21 Φεβρουαρίου 2013 αποκλειστικά στον κινηματογράφο Άστυ, σε διανομή ΑΜΑ Films.

Υπόθεση: Η Μάρι ζει με τον ανάπηρο πατέρα της και τα δύο της παιδιά σε μια καλύβα στο δάσος, έξω απ’ την πόλη. Ζουν φτωχικά, όπως και οι περισσότεροι Ρομά γείτονές τους. Για αιώνες, η «φυλή» τους είναι πιο γνωστή με τον όρο τσιγγάνοι. Τον τελευταίο καιρό, περισσότερο από ποτέ, είναι σε διαρκή επιφυλακή: πέντε οικογένειες στην περιοχή βρέθηκαν δολοφονημένες από πυροβόλα όπλα, μέσα στα ίδια τους τα σπίτια.

Η κοινότητα των Ρομά παλεύει να συνεχίσει να ζει την απλή καθημερινότητά της, παρά την έκδηλη αγωνία της για τα εγκλήματα ρατσιστικού μίσους. Η Μάρι παλεύει να ανταπεξέλθει στις δύο δουλειές που κάνει. Η έφηβη Άννα προσπαθεί να συγκεντρωθεί στα μαθήματα και στις ζωγραφιές της. Αλλά ο μικρός Ρίο είναι απασχολημένος με άλλα πράγματα. Ετοιμάζεται…

Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.