Ο διαγωνισμός είναι σαφής. Ξαναγύρισε την αγαπημένη σου ταινία σε ένα μόλις λεπτό. Η κλασική ερώτηση «ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία;» αποκτά ακόμα μεγαλύτερο νόημα.

Επίδοξοι κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο καλούνται, όχι μόνο να απαντήσουν αλλά και να κινηματογραφήσουν την δική τους εκδοχή της αγαπημένης σου ταινίας. Μόνο όριο, τα 60 δευτερόλεπτα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ένας από τους πλέον δημοφιλείς διαγωνισμούς ταινιών μικρού μήκους, το «Done in 60 seconds» έρχεται και στην Ελλάδα. Φέτος οι διαγωνιζόμενοι θα προέρχονται από 16 χώρες.

Η Ελλάδα μαζί με την Ιαπωνία είναι οι νέες συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση, με μοναδικό στόχο να κερδίσουν τον τίτλο «Jameson Empire Done in 60 Seconds champion» του 2013.

Μετά από μία βραδιά όλο ζωντάνια και δημιουργία, στην περσινή διοργάνωση, στην οποία η σκηνοθέτις Ιντιρα Σουλεϊμένοβα από το Καζακστάν διακρίθηκε για μία ευφυέστατη απόδοση της δημοφιλούς ταινίας «Black Swan» (Μαύρος Κύκνος), λάτρεις του σινεμά από όλο τον κόσμο καλούνται για άλλη μια φορά να γυρίσουν την ταινία που ξεχώρισαν σε μόλις 60 δευτερόλεπτα.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει να διαλέξουν την αγαπημένη τους ταινία και να σκηνοθετήσουν τη δική τους εκδοχή σε ένα μόλις λεπτό. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου 2013 στο www.jamesonempirediss.com. Όλες οι έγκυρες συμμετοχές θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού και στο YouTube, http://www.youtube.com/jamesonempirediss για να μπορούν να τις απολαύσουν σινεφίλ από όλο τον κόσμο.

Μόλις η διαδικασία υποβολής των συμμετοχών ολοκληρωθεί, η κριτική επιτροπή κάθε χώρας καλείται να τις αξιολογήσει, επιλέγοντας αυτή που θα εκπροσωπήσει την χώρα στον παγκόσμιο τελικό που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στις 22 Μαρτίου του 2013.

Η ελληνική κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου και πιο συγκεκριμένα από τον σκηνοθέτη Νίκο Περάκη, τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Ρένο Χαραλαμπίδη και τον κριτικό κινηματογράφου Ορέστη Ανδρεαδάκη.