Έξι νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες σήμερα, κάποιες από τις οποίες αναμένονται να συγκεντρώσουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι Χοακίν Φοίνιξ, Τζον Σ. Ράιλι και Τζέικ Τζίλενχαλ πρωταγωνιστούν σε μια κωμωδία που υπογράφει ο Ζακ Οντιάρ, ενώ ο διαρκώς ανερχόμενος σκηνοθέτης από το Βέλγιο Γκιγιόμ Σενέζ παρουσιάζει τη δεύτερη ταινία του.

Ταυτόχρονα ο βραβευμένος με Όσκαρ Νιλ Τζόρνταν (The Crying Game) επιστρέφει –έξι χρόνια μετά το Byzantium– με ένα σύγχρονο, αγωνιώδες ψυχολογικό θρίλερ, ενώ ο Ζανγκ Γιμού σκηνοθετεί μια ιστορία για τον αγώνα, την επιβίωση. Τέλος, μια καθηλωτική περιπέτεια επιβίωσης προσφέρει στον Mαντς Μίκελσεν την πιο απαιτητική ερμηνεία της καριέρας του.

Οι Αδερφοί Sisters (Sisters Brothers)

Αμερικάνικη, κωμική περιπέτεια, 122′

Σκηνοθεσία: Jacques Audiard

Πρωταγωνιστούν: John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal & Riz Ahmed

Δύο αδέλφια, ο Έλι και ο Τσάρλι Σίστερς, προσλαμβάνονται για να σκοτώσουν έναν χρυσοθήρα που έκλεψε από το αφεντικό τους. Καθώς ακολουθούν τα χνάρια του χρυσοθήρα στην Άγρια Δύση, μπλέκονται σε επικίνδυνες περιπέτειες και ανακαλύπτουν νέες πτυχές των χαρακτήρων τους.

Η Χήρα (Greta)

Αμερικάνικο, ψυχολογικό θρίλερ, 97′

Σκηνοθεσία: Νιλ Τζόρνταν

Πρωταγωνιστούν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Κλόι Γκρέις Μόρετζ, Μάικα Μονρόε, Στίβεν Ρία, Πάρκερ Σόγιερς, Κολμ Φιόρε

Η Φράνσις (Κλόι Γκρέις Μόρετζ), μία νεαρή γυναίκα που πενθεί τον θάνατο της μητέρας της, ανακαλύπτει μία χαμένη τσάντα στο μετρό της Νέας Υόρκης και αποφασίζει να την επιστρέψει στην κάτοχο της.

Αυτή είναι η αρχή μίας ασυνήθιστης φιλίας με την αινιγματική χήρα Γκρέτα (Ιζαμπέλ Ιπέρ), παρά τη δυσαρέσκεια της καλύτερης της φίλης Έρικα (Μάικα Μονρόε) που κατά τα άλλα βοηθάει την Γκρέις να εγκλιματιστεί στη μεγάλη πόλη. Η Φράνσις αγνοεί τις ανησυχίες της φίλης της, όμως τα κίνητρα της Γκρέτα είναι πιο νοσηρά από αυτό που φαντάζεται.

Οι αγώνες μας (Nos Batailles/ Our Struggles)

Κοινωνικό δράμα συμπαραγωγής Βελγίου και Γαλλίας, 98′

Σκηνοθεσία: Γκιγιόμ Σενέζ

Πρωταγωνιστούν: Ρομέν Ντιρίς, Λετίσια Ντος

Ο Ολιβιέ κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει καθημερινά τις αδικίες ενάντια στους υπαλλήλους στο εργοστάσιο όπου εργάζεται. Αλλά από τη μια μέρα στην άλλη, όταν η σύζυγός του εγκαταλείπει ξαφνικά την οικογένεια τους, μένει μόνος του να τα βγάλει πέρα με τις ανάγκες των παιδιών, τις προκλήσεις της καθημερινότητας και τη δουλειά του. Αντιμέτωπος με αυτές τις νέες ευθύνες, αγωνίζεται να βρει μια ισορροπία. Γιατί η Λώρα δεν θα επιστρέψει.

Σκιά (Shadow)

Δραματική, 116′

Σκηνοθεσία: Ζανγκ Γιμού

Πρωταγωνιστούν: Ντενγκ Τσάο, Σουν Λι, Ζενγκ Κάι, Γκουαν Ξιαοτόνγκ

Ο σκηνοθέτης Ζανγκ Γιμού επανερμηνεύει την ιστορία των Τριών Βασιλείων της Κίνας στην επική περιπέτεια «Σκιά» που περιγράφει την ιστορία ενός ισχυρού Βασιλιά και του λαού του που έχουν εκδιωχθεί από την πατρίδα τους και επιθυμούν να την πάρουν πίσω. Ο Βασιλιάς είναι άγριος και φιλόδοξος αλλά τα κίνητρα και οι μέθοδοί του είναι άγνωστα και μυστήρια.

Ο αρχιστράτηγός του είναι ένας οραματιστής που επιθυμεί διακαώς να κερδίσει τη μάχη αλλά χρειάζεται να αναπτύξει το σχέδιό του με απόλυτη μυστικότητα. Οι γυναίκες του παλατιού αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο που δεν έχει χώρο για εκείνες. Και υπάρχει και ένας κοινός θνητός γύρω από τον οποίο στροβιλίζονται οι αδυσώπητες δυνάμεις της ιστορίας, έτοιμες να τον κατασπαράξουν.

Arctic

Ισλανδική περιπέτεια, 97’

Σκηνοθεσία: Τζο Πένα

Πρωταγωνιστούν: Μαντς Μίκκελσεν

Ένας άνδρας παγιδεύεται στην καρδιά της Αρκτικής μετά την πτώση του αεροπλάνου του. Προσπαθεί να επιβιώσει κατασκευάζοντας το δικό του καταφύγιο, κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να βρει τροφή, αλλά και να αποφύγει τους κινδύνους που προκύπτουν, ενώ την ίδια στιγμή δεν παραλείπει να στέλνει σήματα SOS, ελπίζοντας σε διάσωση.

Ο ήρωας πρέπει να αποφασίσει αν θα παραμείνει στην ασφάλεια του καταφυγίου του ή αν θα αναζητήσει ενδεχόμενη σωτηρία στο άγνωστο και εξαιρετικά αντίξοο περιβάλλον της Αρκτικής.

Το Πάρκο των Θαυμάτων (Wonder Park)

Κινούμενα Σχέδια, 79′

Σκηνοθεσία (ελλην.): Φώτης Πετρίδης

Στην ελληνική εκδοχή ακούγονται οι φωνές των: Γιώργος Λιανός (Στηβ), Πηνελόπη Σκαλκώτου (Τζουν), Τζίνη Παπαδοπούλου (Γκρέτα), Θάνος Λέκκας (Γκας), Γιάννης Στεφόπουλος (Μπούμερ), Άγγελος Λιάγκος (Κούπερ), Φώτης Πετριδης (Φυστίκης), Άριελ Κωνσταντινίδη (Μαμά), Κωνσταντίνος Λάγκος (Μπαμπάς), Μάρκος Σιώνης (Μπάνκι)

Μια 8χρονη με ταλέντο στις μηχανολογικές εφευρέσεις δημιουργεί με τη φαντασία της ένα εντυπωσιακό λούνα παρκ που, όμως, όπως ανακαλύπτει, ζωντανεύει. Όταν το αγαπημένο της πάρκο κινδυνεύσει, μόνο εκείνη μπορεί να σώσει τη δημιουργία της με τη βοήθεια της ασταμάτητης φαντασίας της και των πολύ ξεχωριστών φίλων της.