Ο κορυφαίος σκηνοθέτης και ηθοποιός Γούντι Άλεν συνεχίζει την ευρωπαϊκή κινηματογραφική του «περιοδεία». Αυτή τη φορά, στάση κάνει στην Ιταλία και συγκεκριμένα την πρωτεύουσά της, Ρώμη, με τη νέα του ταινία «To Rome With Love».

Πηγή έμπνευσης του Γούντι Άλεν είναι το «Δεκαήμερο» του Βοκάκιου και η commedia all’italiana του ’60. Οι πιο υποψιασμένοι, ακόμα, ίσως να αντιληφθούν και τις επιρροές του δημιουργού από την «Dolce Vita» του Φελίνι.

Βασική θεματολογία του φιλμ είναι ο έρωτας όπως ξεδιπλώνεται μέσα από τέσσερις ιστορίες με φόντο βέβαια την «πιο ρομαντική πόλη στον κόσμο», όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος ο Γούντι Άλεν.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε την Πενέλοπε Κρουζ, που υποδύεται μια πόρνη και τον Άλεκ Μπόλντουιν. Η πιο εντυπωσιακή όμως εμφάνιση είναι αυτή του αγαπημένου ιταλού κωμικού και όχι μόνο, Ρομπέρτο Μπενίνι.

Ειδική μνεία γίνεται για τη σκηνή όπου βλέπουμε τον Ιταλό φορώντας μόνο το εσώρουχο του, να τρέχει στη Βία Βένετο, ακολουθούμενος από ορδές παπαράτσι! Τέλος, ο Γούντι Άλεν κράτησε για τον εαυτό του το ρόλο ενός μπαμπά που αποφασίζει να γνωρίσει τον ιταλό εραστή της κόρης του.


Η πρεμιέρα της ρομαντικής κωμωδίας θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου από την Odeon.

Δείτε φωτογραφίες της ταινίας…