Η πρώτη ταινία «Star Wars» προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 1977 και άφησε εποχή. Με τους εικονικούς ρόλους του Yoda και του Chewbacca και τις φημισμένες ατάκες όπως «Luke, I’m your father», οι ταινίες της σειράς έχουν μείνει στην ιστορία.

Μπορεί η τελευταία ταινία της σειράς να προβλήθηκε στους κινηματογράφους πριν από 7 χρόνια, οι ταινίες παραμένουν από τις αγαπημένες του κοινού.

Για να δούμε λοιπόν τι κάνουν σήμερα οι πρωταγωνιστές των ταινιών…

Ο Mark Hamill, ο οποίος υποδύθηκε το ρόλο του Luke Skywalker το 1977, συμμετέχει σε σειρές cartoon.

Η καριέρα του Harrison Ford εκτοξεύθηκε στα ύψη χάρη στον ρόλο του ως Han Solo. Συμμετείχε στην τριλογία και σε πολλές ταινίες blockbuster.

Η Carrie Fisher μετά τον ρόλο της ως Princess Lea έκανε διάφορες guest εμφανίσεις σε σειρές και κυκλοφόρησε δυο βιβλία.

Ο James Earl Jones ήταν η φωνή του Darth Vader και στην συνέχεια του Mufasa στην ταινία «The Lion King».

Η Natalie Portman, η οποία υποδύθηκε την Queen Padme Amidala, κέρδισε Oscar για τον ρόλο της στην ταινία «Black Swan».

Ο Hayden Christensen, ο οποίος υποδύθηκε τον έφηβο Anankin Skywalker, έχει πρωταγωνιστήσει σε διάφορες ταινίες, όπως «Jumper» και «New York I Love You».

Ο Liam Nesson, ο οποίος υποδύθηκε τον Qui Gon Jinn, συμμετείχε σε μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες όπως, «Love Actually», «The Chronicles of Narnia» και «Batman Begins».

Ο Ewan McGregor μετά την συμμετοχή στην τριλογία ως ο νέος Obi Wan Kenobi, πρωταγωνίστησε σε ανεξάρτητες ταινίες, όπως «People who stare at goats» και «Haywire».

Ο ρόλος του Samuel L. Jackson ως Mace Windu μπορεί να σκοτώθηκε στην τρίτη ταινία Star Wars, αυτό όμως δεν του στάθηκε εμπόδιο και συμμετείχε σε μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες.

Ο Kenny Baker ήταν ο ηθοποιός μέσα στο ρομπότ R2 D2 και συμμετείχε και στις 6 ταινίες. Ο ηθοποιός είχε έντονη διαμάχη με τον ηθοποιό Anthony Daniels, ο οποίος υποδύθηκε τον C 3PO και πλέον δεν αντέχει να βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο με τον πρώην συμπρωταγωνιστή του.

Ο Peter Mayhew, ο οποίος υποδύθηκε τον Chewbacca και έχει ύψος 2.21 μέτρα, έχει κάνει εμφανίσεις σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το «Glee».