Το ντοκιμαντέρ «Το μεγαλείο της πόρνης» του Μίχαελ Γκλάβογκερ προβάλλεται την Τρίτη 20 Μαρτίου στις 20.00 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, παρουσία του σκηνοθέτη. Ο αυστριακός δημιουργός θα βρεθεί στην Αθήνα στις 19 και τις 20 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 19 Μαρτίου θα δώσει ένα masterclass στο Exile Room από τις 13.00 έως τις 16.00, με τίτλο «Fact Vs Vision».
.
Την Τρίτη 20 Μαρτίου θα είναι στην Ταινιοθήκη στις 20.00 για να προλογίσει το αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ του, τρίτο μέρος της τριλογίας του για την ανθρώπινη εργασία, «Το μεγαλείο της πόρνης» που απέσπασε το Ειδικό Βραβείο Κριτικών στην ενότητα Ορίζοντες (Special Orizzonti Jury Prize ) στο φετινό Φεστιβάλ της Βενετίας και να απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Τέλος την Πέμπτη 15 Μαρτίου θα προβληθεί στο Exile Room στις 21.00 το δεύτερο μέρος της τριλογίας του «Ο θάνατος του εργάτη» (Workingman’s Death, 2004) -έχει ήδη προηγηθεί η προβολή του πρώτου μέρους «Μεγαλουπόλεις» (Megacities, 2009) την Πέμπτη 8 Μαρτίου.

Ο «θάνατος του εργάτη» είναι ένα εφιαλτικό οδοιπορικό- ύμνος στον ανθρώπινο μόχθο χωρισμένο σε έξι κεφάλαια (Heroes, Ghosts, Lions, Brothers, The Future, Epilogue) και έξι αντίστοιχες χώρες (Ουκρανία, Ινδονησία, Νιγηρία, Πακιστάν, Κίνα, Γερμανία).

Το αφιέρωμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα.