Η νέα ταινία του Γούντι Άλεν, «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» είναι μία ρομαντική κομεντί που εκτυλίσσεται στην πόλη του φωτός. Μια οικογένεια πηγαίνει εκεί για επαγγελματικούς λόγους κι ένα νεαρό ζευγάρι ετοιμάζεται για να παντρευτεί το φθινόπωρο, αλλά ζει καταστάσεις που φέρνουν τα πάνω κάτω στη ζωή του.

Η ταινία αφηγείται το μεγάλο έρωτα ενός νέου άνδρα για μια πόλη, το Παρίσι, και μιλάει για τους ανθρώπους που έχουν την ψευδαίσθηση ότι αν είχαν μιαν άλλη ζωή, διαφορετική από τη δική τους, θα ζούσαν πολύ καλύτερα.

Ο Γούντι Άλεν δεν θα μπορούσε να διαλέξει καλύτερο μέρος στον κόσμο για τη νέα του ρομαντική κομεντί. Το Παρίσι είναι μια πόλη με το δικό της μύθο, με πολιτιστική κληρονομιά, που φημίζεται για την εξαιρετική αισθητική των δρόμων, των λεωφόρων και των κήπων της, καθώς και για το γεγονός ότι φιλοξενεί μερικά από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

Η ιστορία της, που έχει χαραχτεί τόσο από τα πολιτικά και πολιτιστικά γεγονότα που έχουν λάβει χώρα σε αυτήν, αλλά και από θρυλικά εστιατόρια και καφέ της, γίνεται αισθητή παντού. Το παρελθόν είναι ακόμα ζωντανό και λάμπει στο Παρίσι, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για να εκτυλιχτεί σε αυτό η ιστορία ενός άνδρα, του οποίου τα αισθήματα αναζωογονούνται και η πόλη αποτελεί για αυτόν έμπνευση, προκειμένου να δώσει νέο νόημα στη ζωή του.

Σκηνοθεσία-Σενάριο:
Γούντι Άλεν
Πρωταγωνιστές: Όουεν Γουίλσον, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μαριόν Κοτιγιάρ, Κάθι Μπέιτς και Κάρλα Μπρούνι

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 6 Οκτωβρίου.