Ο Ντέιβιντ Σουίμερ, γνωστός ως ο Ρος από τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Τα Φιλαράκια», σκηνοθετεί τους Κλάιβ Όουεν, Κάθριν Κίνερ και Βαϊόλα Ντέιβις στο συγκλονιστικό δράμα «Trust».

Η δεκατετράχρονη Άνι γνωρίζει έναν νέο φίλο μέσα από το Internet και αποφασίζει να τον συναντήσει.

Όταν όμως ανακαλύπτει πως ο φίλος της είναι ένας 40χρονος άντρας που σκοπεύει να τη βιάσει, είναι πλέον πολύ αργά.

Ο πατέρας της στοιχειώνεται από την επίθεση στην κόρη του κι αποφασίζει να αναζητήσει τον ένοχο, ενώ η μητέρα της μένει πίσω στο σπίτι, προσπαθώντας να μαζέψει τα κομμάτια.

Η ιστορία πίσω από την ταινία
Ως μέλος του Συμβουλίου Σκηνοθετών που μάχονται ενάντια στον βιασμό στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, ο Ντέιβιντ Σουίμερ έχει υποστηρίξει τη δουλειά τους στο Κέντρο Θεραπείας των Βιασμένων Ατόμων για περισσότερα από 10 χρόνια.

Το μεγαλύτερο μέρος της συμμετοχής του είναι έρανοι, ενημέρωση των πολιτών, πρόληψη και εκπαίδευση, καθώς επίσης έχει πάρει μέρος και έχει σκηνοθετήσει αρκετές τηλεοπτικές διαφημίσεις για τον οργανισμό.

Έχει συναντήσει πολλά θύματα και τις οικογένειές τους και έχει ακούσει πολλές ιστορίες, όμως πριν λίγα χρόνια η αφήγηση ενός συγκεκριμένου πατέρα τον ώθησε στο να πάρει την απόφαση να γυρίσει μια ταινία για τα «αρπακτικά» του διαδικτύου στη σημερινή ιντερνετική εποχή.

Όπως εξηγεί, «ένας από τους προσκεκλημένους ομιλητές μας ήταν ένας πατέρας από την κοινότητα, που μίλησε για τη διαδικασία του συμβιβασμού του με την κόρη του, που ήρθε σε επικοινωνία, και στη συνέχεια βιάστηκε, από ένα “αρπακτικό” του διαδικτύου. Περιέγραψε τα αντιτιθέμενα συναισθήματα ενοχής, οργής, πόνου, αδυναμίας και ευθύνης και πώς σχεδόν κατέστρεψαν αυτόν και την οικογένειά του.

Η απίστευτα ειλικρινής και αποκαλυπτική ιστορία του με επηρέασε βαθιά και συνειδητοποίησα ύστερα ότι είχα βρει ένα ασυνήθιστο μονοπάτι για να μεταφέρω στην οθόνη αυτό το λεπτό και δύσκολο ζήτημα με τέτοιον τρόπο, που ο καθένας μπορεί να ταυτιστεί».

Ο παραγωγός Τομ Χότζις, που έχει συνεργαστεί με τον Σουίμερ για 10 χρόνια σχεδόν στην κοινοπραξία τους Dark Harbor Stories, αποκαλύπτει: «Γνωρίζω τον Ντέιβιντ 25 χρόνια και αυτό που οι περισσότεροι δεν ξέρουν είναι ότι πρόκειται για φανταστικό αφηγητή. Παρόλο που ο κόσμος τον γνωρίζει μέσω της κωμωδίας, μπορεί να χειριστεί το δράμα εξίσου καλά.

Εξάλλου, σκηνοθετεί θεατρικές παραστάσεις εδώ και 20 χρόνια με τη θεατρική του εταιρεία Lookingglass στο Σικάγο. Ο Ντέιβιντ ψάχνει ιστορίες που να προκαλούν τόσο αυτόν όσο και τους θεατές, ιστορίες που να κάνουν κάτι περισσότερο από το να ψυχαγωγούν- τον ιντριγκάρουν ιστορίες που εγείρουν ερωτήματα, που σε βάζουν σε σκέψεις και ίσως σε εμπνέουν να αναλάβεις δράση».

Ύστερα από 7 χρόνια δουλειάς πάνω στη συγκεκριμένη ιστορία, ο Σουίμερ γύρισε την ταινία μέσα σε 29 ημέρες στα τέλη του 2009 στο Μίσιγκαν.

Μάλιστα, όπως φάνηκε, ο σεναριογράφος Άντι Μπέλιν είχε πάντοτε τον Κλάιβ Όουεν στο μυαλό του για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Όπως παραδέχεται, «γράφαμε τον ρόλο του πατέρα με τον Κλάιβ στο μυαλό μας, έτσι όταν οι ατζέντηδες μας είπαν ότι ενδιαφερόταν να κάνει την ταινία, ήταν σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».