Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινάει σηήμερα, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και ταινίες που θα σας στείλουν στο σινεμά. Η πιο σημαντική πρεμιέρα, είναι τα «Αδέσποτα κορμιά», το ντοκιμαντέρ της Ελίνας Ψύκου που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από μία μερίδα φανατισμένου κοινού, για την αφίσα με την ημίγυμνη εσταυρωμένη έγκυο γυναίκα. Άνοιξε, όμως, κι έναν σημαντικό διάλογο γύρω από το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος στη σύγχρονη Ευρώπη, ενώ έφυγε με Ειδική Μνεία από το 26o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Πρεμιέρα, όμως, κάνει και η ενδιαφέρουσα ταινία, «Χίμαιρα» της Αλίτσε Ρορβάχερ, αλλά και «Το αγόρι του Θεού» που πρόκειται για αληθινή ιστορία.  

«Αδέσποτα Κορμιά»

Σκηνοθεσία: Ελίνα Ψύκου
Σενάριο: Ελίνα Ψύκου
Διάρκεια: 109 λεπτά
Διανομή: CineDoc

Η υπόθεση
Η Ρόμπιν είναι έγκυος, αλλά δεν θέλει να γίνει μητέρα. Η Κατερίνα θέλει, αλλά δεν μπορεί. Η Κική θέλει απλώς να πεθάνει με αξιοπρέπεια. Όμως η άμβλωση, η εξωσωματική γονιμοποίηση και η ευθανασία, αντίστοιχα, δεν είναι νόμιμες στις χώρες τους. Τα «Αδέσποτα Κορμιά» εξερευνούν τη σωματική αυτονομία σε μια Ευρώπη που επιτρέπεται να ταξιδέψεις, να εργαστείς και να καταναλώσεις ελεύθερα, αλλά όχι πάντα να ζήσεις ή να πεθάνεις όπως επιθυμείς.

«Χίμαιρα»

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Αλίτσε Ρορβάχερ
Πρωταγωνιστούν: Τζος Ο’ Κόνορ, Κάρολ Ντουάρτε, Βιντσέντζο Νεμολάτο
Διάρκεια: 130’
Στους κινηματογράφους από το Cinobo

Η υπόθεση
Έχοντας μόλις βγει από τη φυλακή, ο αρχαιολόγος Άρθουρ συνεχίζει να ψάχνει την χαμένη του αγάπη, τη Μπενιαμίνα. Ο Άρθουρ θα επανασυνδεθεί με τη συμμορία των τομπαρόλι, τυμβωρύχων που μαζί λεηλατούν ετρουσκικούς τάφους και συγκεντρώνουν τους αρχαίους θησαυρούς τους.Η ικανότητά του είναι να τους εντοπίζει, η ικανότητά τους είναι να τους λεηλατούν. Όμως ο στόχος τους διαφέρει. Εκείνοι θέλουν τα χρήματα – ο Άρθουρ θέλει τη Μπενιαμίνα. Ό,τι κι αν πρέπει να κάνει για να ενωθεί ξανά μαζί της.

«Το Αγόρι του Θεού»

Σκηνοθεσία: Μπελόκιο
Σενάριο: Μάρκο Μπελόκιο, Σουζάνα Νικιαρέλι, Εντοάρντο Αλμπινάτι, Ντανιέλα Τσέζελι
Πρωταγωνιστούν: Πάολο Πιερομπόν, Φάουστο Ρούσο Αλέζι, Μπάρμπαρα Ρόνκι, Ενέα Σάλα, Λεονάρντο Μαλτέζε, Φίλιπο Τίμι, Φαμπρίτσιο Γκιφούνι
Διάρκεια: 144 λεπτά
Διανομή: Rosebud.21

Η υπόθεση
Μία απίστευτη αληθινή ιστορία-σκάνδαλο που συγκλόνισε την Ιταλία, αλλάζοντας για πάντα τις πολιτικές ισορροπίες της χώρας, εμπνέει τη νέα ταινία του κορυφαίου σκηνοθέτη Μάρκο Μπελόκιο. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών, όπου πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της.
1858, στην εβραϊκή συνοικία της Μπολόνια. Οι στρατιώτες του Πάπα εισβάλλουν ξαφνικά στο σπίτι της οικογένειας Μορτάρα με εντολή του Καρδινάλιου για να πάρουν τον Εντγκάρντο, τον επτάχρονο γιο των Μορτάρα. Ο λόγος; Μια μαρτυρία ότι το παιδί είχε βαφτιστεί ως χριστιανός κρυφά από τη νοσοκόμα του όταν ήταν μωρό, συνθήκη για την οποία ο παπικός νόμος είναι κάθετος: το παιδί πρέπει να απομακρυνθεί από την αλλόθρησκη οικογένειά του και να μεγαλώσει με καθολική εκπαίδευση.

«Αγώνας για τη Δόξα»

Σκηνοθεσία: Στέφανο Μορντίνι
Σενάριο: Φιλίπο Μπολόνια, Στεφάνο Μορντίνι, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο
Πρωταγωνιστούν: Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Φόλκερ Μπρουχ, Ντάνιελ Μπρουλ
Διάρκεια: 109 λεπτά
Διανομή: The Film Group

Η υπόθεση
Εμπνευσμένο από τα απίστευτα αληθινά γεγονότα που έγιναν κατά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλι του 1983 και τον έντονο ανταγωνισμό μεταξύ Γερμανίας (Audi) και Ιταλίας (Lancia), το «Αγώνας για τη Δόξα» είναι μία πραγματική «Δαβίδ εναντίον Γολιάθ» ιστορία.

«Baghead: Η Μάγισσα των Νεκρών»

Σκηνοθεσία: Αλμπέρτο Κορεδόρ
Σενάριο: Κριστίνα Πάμις, Μπράις ΜακΓκίρελ, Λόρκαν Ράιλι
Πρωταγωνιστούν: Φρέγια Αλαν, Τζέρεμι Ιρβιν, Ρούμπι Πάρκερ
Διάρκεια: 93 λεπτά
Διανομή: Spentzos Film

Η υπόθεση
Μετά το θάνατο του πατέρα της, η Iris μαθαίνει ότι έχει κληρονομήσει μια ερειπωμένη παμπ αιώνων. Ταξιδεύει στο Βερολίνο για να αναγνωρίσει το σώμα του πατέρα της και να συναντηθεί με τον Δικηγόρο για να συζητήσουν το κτήμα. Όταν υπογραφεί η πράξη θα δεθεί άρρηκτα με μια ανείπωτη οντότητα που κατοικεί στο υπόγειο της παμπ – την Baghead – ένα πλάσμα που αλλάζει σχήμα και μπορεί να μεταμορφωθεί σε νεκρό. Δύο χιλιάδες μετρητά για δύο λεπτά με το πλάσμα είναι ό,τι χρειάζονται για να απαλύνουν τη θλίψη τους οι απελπισμένοι αγαπημένοι τους. Ο Neil, ο οποίος έχει χάσει τη γυναίκα του, είναι ο πρώτος πελάτης της Iris.
Όπως ο πατέρας της, η Ίρις μπαίνει στον πειρασμό να εκμεταλλευτεί τις δυνάμεις του πλάσματος και να βοηθήσει τους απελπισμένους ανθρώπους για ένα τίμημα. Σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι η παραβίαση του κανόνα των δύο λεπτών μπορεί να έχει τρομακτικές συνέπειες. Μαζί με την καλύτερή της φίλη Katie, η Iris πρέπει να παλέψει για να διατηρήσει τον έλεγχο της Baghead και να βρει πώς να την καταστρέψει, προτού τους καταστρέψει.

«Γκοτζίλα x Κονγκ: Η Νέα Αυτοκρατορία»

Σκηνοθεσία: Ανταμ Γουίνγκαρντ
Σενάριο: Τέρι Ρόσιο, Σάιμον Μπάρετ, Τζέρεμι Σλέιτερ
Πρωταγωνιστούν: Ρεμπέκα Χολ, Μπράιαν Ταϊρί Χένρι, Νταν Στίβενς, Κέιλι Χοτλ, Αλεξ Φερνς, Φάλα Τσεν
Διάρκεια: 115 λεπτά
Διανομή: Tanweer

Η υπόθεση
Η επική μάχη συνεχίζεται! Το κινηματογραφικό Monsterverse της Legendary Pictures βαδίζει στα ίχνη της εκρηκτικής αναμέτρησης του «Γκοτζίλα vs.Κονγκ» με μία νέα περιπέτεια που φέρνει τον παντοδύναμο Κονγκ και τον τρομαχτικό Γκοτζίλα αντιμέτωπους με μία κολοσσιαία, ανεξερεύνητη απειλή κρυμμένη μέσα στον κόσμο μας, που βάζει σε κίνδυνο την ύπαρξη τους και τη δική μας. Η νέα ταινία εξερευνά την προέλευση και την ιστορία αυτών των Τιτάνων, καθώς και τα μυστήρια της Νήσου του Κρανίου και πέραν αυτής, ενώ αποκαλύπτει τη μυθική μάχη που σφυρηλάτησε αυτά τα εκπληκτικά όντα και τα έφερε κοντά στην ανθρωπότητα για πάντα.