Ο Weeknd μπαίνει σε σειρά και έχει ήδη ανακοινωθεί από το HBO. Από την στιγμή που ανακοινώθηκε η νέα της σειρά η οποία θα έχει στο επίκεντρο τον Abele «The Weeknd» Tesfaye και την Lily-Rose Depp σε μία ιστορία με μπόλικη σεξουαλικότητα και ψυχεδέλεια, ένα ήταν το σίγουρο, πως θα απασχολήσει το κοινό.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι μέχρι στιγμής το The Idol έχει απασχολήσει για τους λάθους λόγους, δηλαδή την τοξικότητα που φαίνεται πως επικρατούσε στα γυρίσματα. Και μάλλον συνεχίζει να απασχολεί για τους λάθους λόγους μετά την κυκλοφορία του πρώτου επεισοδίου.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά τι συνέβη στην πρεμιέρα της νέας σειράς του Sam Levinson, δημιουργού του Euphoria.

Spoilers

Η ιστορία της σειράς μας βάζει μέσα στη ζωή της Jocelyn (Lily-Rose Depp), μίας διαταραγμένης ψυχολογικά ανερχόμενης pop star. Περιτρυγιρίζεται συνέχεια από τους (πολλούς) managers και βοηθούς της, οι οποίοι φροντίζουν να μην της λείψει τίποτα. Το γεγονός της διαρροής στο διαδίκτυο μίας “ροζ” εικόνας της, δεν φαίνεται να την απασχολεί και ιδιαίτερα διότι «υπάρχουν και χειρότερα».

Στη διάρκεια του επεισοδίου δεν διευκρινίζονται τα πως και τα γιατί της συγκεκριμένης υπόθεσης αλλά μας δίνεται να καταλάβουμε πως πίσω από αυτήν την διαρροή είναι ο Tedros (The Weeknd). Είναι ένας ιδιοκτήτης ενός club, που απευθείας «μαγνητίζεται» από την Jocelyn. Με μπόλικη ψυχεδέλεια, ερωτισμό και γυμνό, το επεισόδιο ολοκληρώνεται λέγοντας μας πως ο Tedros θα μας απασχολήσει πολύ στη συνέχεια αλλά μάλλον όχι για ωραίους λόγους, την ώρα που και η Jocelyn φαίνεται πως έχει «κολλήσει» μαζί του.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Όπως είπα και στην αρχή του άρθρου, η σειρά συνεχίζει να απασχολεί για τους λάθους λόγους, καθώς το κοινό και οι κριτικοί δεν έλεβαν με μεγάλη ζέση την πρεμιέρα. Εγώ μπορώ να πω πως συμμερίζομαι (εν μέρει) την άποψη τους, πως δηλαδή πρόκειται για μία ανούσια, από άποψη γραψίματος, πρεμιέρα, που ωραιοποιεί πράγματα που δεν θα έπρεπε.

Π.χ. η πρωταγωνίστρια παρασύρεται από τον Tedros, που όπως λέει η ίδια έχει «vibes βιαστή» ενώ δεν φαίνεται να του κρατάει κακία που διέρευσε (όπως φαίνεται) την φωτογραφία της. Ναι, η Jocelyn βρίσκεται σε μία δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, όμως κάπου παραπάει. Επίσης, πόσο σαδομαζό να διαχειριστούμε μέσα σε ένα επεισόδιο;

Αυτό που μπορώ να κρατήσω από το πρώτο επεισόδιο είναι το ηλεκτρισμένο vibe που επικρατούσε σε όλη τη διάρκεια του επεισοδίου, σαν να βρίσκεσαι μέσα σε ένα πραγματικό video clip. Φυσικά, σαν λάτρης του The Weeknd δεν μπορώ να αγνοήσω τα νέα του κομμάτια που γράφτηκαν για τη σειρά. Ερμηνευτικά θα περιμένω να ολοκληρωθεί η σειρά ώστε να κρίνω το πρωταγωνιστικό δίδυμο αλλά σαν πρώτη εικόνα είμαι περισσότερο ικανοποιημένος από την Lily-Rose Depp.