Η Πλάκα και το Θησείο αποτελούν δύο από τις πιο διαχρονικές περιοχές στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Και εσείς που θέλετε να απολαύσετε την βόλτα σας σε πανέμορφα σοκάκια ή ανάμεσα από αρχαιολογικούς θησαυρούς, μπορείτε να συνδυάσετε την έξοδό σας σε κάποιο από τα καθιερωμένα στέκια για καφέ που θα συναντήσετε σε αυτές.

Κιμωλία

Κρυμμένη στο δρόμο της Υπερείδου (νο 5), κοντά στο Σύνταγμα, η Κιμωλία αποτελεί πια στέκι για τους λάτρεις της Πλάκας. Με vintage αισθητική και οικείο περιβάλλον, το all day cafe με την ατμόσφαιρα που ταξιδεύει στο Παρίσι, σερβίρει αρωματικό καφέ και τσάι, σε έναν προσεγμένο χώρο που σίγουρα θα μετατραπεί στο στέκι της παρέας.

Underdog

Tο The Underdog στο Θησείο (Ηρακλειδών 8) ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα all day της πόλης για την μεγάλη εξειδίκευσή του στον καφέ. Εκτός αυτού, φημίζεται για την ιδιαίτερη λίστα σε σπάνιες μπύρες με ιδιαίτερα αρώματα και γεύσεις, επιλεγμένες κι αυτές από διάφορα σημεία του κόσμου, ενώ αποτελεί ιδανική επιλογή για χαλαρό cocktail το βραδάκι. Στα δυνατά «χαρτιά» του και το απολαυστικό του brunch που σερβίρεται σε καθημερινή βάση.

Γιασεμί

Αν ένα cafe έχει συνδέσει το όνομά του με την Πλάκα, αυτό δεν είναι άλλο από το ρομαντικό Γιασεμί. Στα διάσημα σκαλάκια της Μνησικλέους, με ρετρό ατμόσφαιρα και vintage διακόσμηση θυμίζει πολύ το σπίτι της γιαγιάς, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στην παλιά καλή Αθήνα. Αρωματικός καφές και γευστική πληθώρα σε σνακ, ρακόμελο και λαχταριστά σπιτικά γλυκά, όπως η περίφημη πορτοκαλόπιτά του, στα όσα μέχρι σήμερα κερδίζουν το κοινό.

Hill Athens

Σε μία υπέροχη τοποθεσία με θέα που στην κυριολεξία κόβει την ανάσα, το Hill Athens, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, με φυσικό φόντο την Ακρόπολη, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του κέντρου -αλλά και του brunch. Το brunch menu του είναι βγαλμένο από την Ελληνική παράδοση με γεύσεις που σίγουρα θα σας συγκινήσουν, ενώ μια πληθώρα επιλογών σε πιάτα ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες.

Μελίνα

Το στέκι στην Πλάκα που πρωταγωνιστεί στις περισσότερες φωτογραφίες των επισκεπτών του ιστορικού κέντρου, καθώς βρίσκεται στο δημοφιλέστερο σημείο, κάτω από τις ονειρικά ανθισμένες βουκαμβίλιες. Το όνομά του συνδεδεμένο άρρηκτα με τη θρυλική Μελίνα Μερκούρη, φωτογραφίες της οποίας κυριαρχούν στον εσωτερικό του χώρο και συμπληρώνουν εκείνες του Ζιλ Ντασέν, του Σαλβαντόρ Νταλί, του Ωνάση, του Καζαντζάκη, του Χατζηδάκι κ.α. Παραδοσιακός τούρκικος με καϊμάκι, γλυκά του κουταλιού και εξαιρετικό cheesecake στα σημεία αναφοράς του, πέρα από τη Μελίνα Μερκούρη.