Υπάρχουν φορές που σκέφτεστε για το αν θα βγείτε ή όχι σκεπτόμενοι το πόση ώρα θα χρειαστεί να ψάχνετε για πάρκινγκ ή το πόσο δεν πρέπει να πιείτε για την ασφάλειά σας. Ωστόσο, όταν πρόκειται για τα στέκια που ακολουθούν τα παραπάνω δεν θα πρέπει να σας απασχολούν, καθώς βρίσκονται λίγα βήματα από το μετρό, δίνοντάς σας τη δυνατότητα και να απολαύσετε την έξοδό σας και να μην έχετε άλλες έννοιες να σας βασανίζουν -εκτός από το να περάσετε καλά!

Spoiled – Δάφνη

Λίγα βήματα από το μετρό της Δάφνης, ο μοντέρνος χώρος του Spoiled (Αλεξάνδρου 18) -το cocktail bar που κατάφερε να «βγάλει» το ποιοτικό cocktail έξω από τα «σύνορα» του κέντρου της Αθήνας- κερδίζει τις εντυπώσεις με την φιλική ατμόσφαιρα και τις οικονομικές τιμές. Στα δυνατά χαρτιά του, φυσικά, η πλούσια κάβα με τα ενημερωμένα αποστάγματα καθώς και η ενδιαφέρουσα cocktail list που φέρει την υπογραφή της ομάδας του.

White Spoon – Χολαργός

Σε απόσταση αναπνοής από το σταθμό του μετρό Χολαργός, είναι το πρώτο μαγαζί που δημιουργήθηκε στην περιοχή και προκάλεσε την κινητικότητα για τη δημιουργία «πιάτσας» και στο Χολαργό. Γι’ αυτό άλλωστε και όταν ακούμε τη λέξη Χολαργός, συνειρμικά έρχεται στο νου και το White Spoon (Λεωφόρος Μεσογείων 234 & Βεντούρη 1).

Αν και αρχικά καθιερώθηκε για τον καφέ και το φημισμένο πρωινό του, με το πέρασμα του χρόνου έχει εξελίξει πολύ και την μπάρα του, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και τις εμπνευσμένες συνταγές των cocktails του, τα οποία αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Diego – Θησείο

Το Diego ήρθε για να δώσει λατινοαμερικάνικη αύρα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς δρόμους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στον αριθμό 1 της Αδριανού (λίγα βήματα από τη στάση του ΗΣΑΠ στο Θησείο), κάνει την διαφορά με τα εξαιρετικά κοκτέιλ αλλά και τις ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις με τις οποίες συνδυάζονται ιδανικά. Τόσο η cocktail list, όσο και το μενού –street food από τη Λατινική Αμερική και την Ασία– ταξιδεύουν σε εξωτικούς προορισμούς, με τα πιάτα να είναι εμπνευσμένα από το Βιετνάμ και το Περού, την Ταϊλάνδη και την Κούβα.

Lotte – Ακρόπολη

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές. Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου μπιστρό.