Οι μερακλήδες της πόλης σίγουρα θα έχουν βρεθεί σε κάποιο από τα ρακάδικα, καφενεία, μεζεδοπωλεία που ακολουθούν στο κέντρο της Αθήνας. Νόστιμα μεζεδάκια γεμίζουν το τραπέζι και συνοδεύονται ιδανικά από παγωμένο τσίπουρο ή ουζάκι -αναλόγως την όρεξη της παρέας.

Δώστε ραντεβού με τους φίλους σε κάποιο από αυτά και απολαύστε μεσημεριανές, αυθεντικές μεζεδοκαταστάσεις με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, λίγο πριν υποδεχθείτε το 2023.

Το Λαΐνι

Το Λαΐνι

Αυθεντικό κρητικό καφενεδάκι σε μια ήσυχη γωνιά του Κεραμεικού (Αρτεμισίου 40), που θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή. Το Λαΐνι (που σημαίνει μικρή πήλινη στάμνα) ανοίγει από νωρίς για να σας καλημερίσει με καφέ, ενώ αργότερα σερβίρει νόστιμα παραδοσιακά πιάτα με διαλεχτά καλούδια από την Κρήτη. Δοκιμάστε ντολμαδάκια, χοχλιούς, αυγά με στάκα και σφακιανόπιτα. Μέσα σε όλα θα λατρέψετε και το ρακόμελό τους.

Αστέρ

Ένας μοντέρνος κρητικός καφενές σε μία από τις πιο γραφικές και νοσταλγικές γειτονιές της πόλης. Τα πιάτα του Αστέρ (Τρώων 48) στα Πετράλωνα ταξιδεύουν στην όμορφη Κρήτη μας, σερβιρισμένα σε μικρές ποσότητες, ώστε να γεμίσει το τραπέζι με όσο το δυνατόν περισσότερους μεζέδες. Διαθέτει τραπέζια στο πεζοδρόμιο και έναν καλτ εσωτερικό χώρο που θυμίζει πολύ το σπίτι της γιαγιάς.

Κορόβα

Σύγχρονο καφενείο στον Κεραμεικό (Κεραμεικού 93-95) με όνομα εμπνευσμένο από το κλασικό στέκι του πρωταγωνιστικού καστ της ταινίας του Κιούμπρικ «Το κουρδιστό πορτοκάλι». Πρωτότυποι μεζέδες συνοδεύονται ιδανικά με τσίπουρο, σε έναν χώρο που ξεχωρίζει για το φιλικό του περιβάλλον και την χαλαρή ατμόσφαιρα.

Πυρολίκι

Από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις στον Κεραμεικό, το Πυρολίκι (Μεγ. Αλεξάνδρου 117) αποτελεί, πια, σημείο αναφοράς για την περιοχή με τις γευστικές προτάσεις του να κερδίζουν τις εντυπώσεις όλων. Με βάση την ελληνική κουζίνα, τα πιάτα του ξεχωρίζουν για το μοντέρνο twist τους, αλλά και την γεύση που είναι αξεπέραστη. Διαθέτει και μια τέλεια αυλή, την οποία θα λατρέψετε.

Τα Κανάρια

Τα Κανάρια

Σημείο αναφοράς για τους μερακλήδες του Μεταξουργείου, το μοντέρνο καφενείο- μεζεδοπωλείο Τα Κανάρια αποτελεί απαραίτητη στάση στην Κεραμεικού και Πλαταιών γωνία. Οικονομικοί μεζέδες, που παρασκευάζονται με επιλεγμένες ελληνικές πρώτες ύλες και συνοδεύουν ιδανικά τη ρακή ή την μπύρα σας. Παρεΐστικο κλίμα και οικεία ατμόσφαιρα. Δημοφιλής επιλογή τα τραπεζάκια έξω.