Ακόμη και αν ο καιρός έχει δροσίσει μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας για θεϊκά γλυκά, σίγουρα βάζει σε χαλαρωτικό mood για λαχταριστές απολαύσεις χωρίς ενοχές. Τρία καφέ- ζαχαροπλαστεία με τραπεζάκια έξω, λοιπόν, βάζουν σε πειρασμό, με δημιουργίες που στην κυριολεξία… κολάζουν.

Γλυκά παραδοσιακά στην πιο μοντέρνα εκδοχή τους, γλυκά χρωματιστά που θα σας φτιάξουν τη διάθεση και γλυκά που ταξιδεύουν στο Παρίσι και τη Βιέννη μέσα από τη φινετσάτη εικόνα τους. Εσείς τι θα προτιμήσετε;

Koukouvaya

Όσοι έχουν επισκεφτεί έστω και μία φορά τα Χανιά, γνωρίζουν ότι το γλυκοπωλείο Koukouvaya δίπλα στους τάφους των Βενιζέλων, αποτελεί σημείο αναφοράς για την όμορφη κρητική πόλη. Αυτό το ιδιαίτερο concept γλυκοπωλείου, λοιπόν, βρίσκεται πια και στην Αθήνα, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης (Σκουζέ 1), για να μυήσει τους λάτρεις των γλυκών στον υπέροχο κόσμο του.

Γλυκό- συνώνυμο του γλυκοπωλείου αποτελεί το «Ζουμερό», ζεστό και αφράτο κέικ σοκολάτας, βουτηγμένο σε σοκολατένιο σιρόπι σερβιρισμένο με σαντιγί, που του ταιριάζει τέλεια και η προσθήκη του παγωτού. Καθημερινά παρασκευάζονται 20 διαφορετικοί κωδικοί παραδοσιακών γλυκών με το twist της Koukouvaya, ενώ σερβίρεται καφές κομμένος από παραδοσιακά καφεκοπτεία των Χανίων, αυθεντική κρητική ρακή και εμφιαλωμένο τσάι με βότανα της Κρήτης.

Ellyz

Αν δεν είναι αυτό το πιο instagrammable στέκι στην Αθήνα τότε ποιο; Με σκηνικό που θυμίζει περισσότερο σε ταινία, το Ellyz στο Μοναστηράκι απευθύνεται σε όλα τα κορίτσια που το κινητό τους αποτελεί προέκταση του χεριού τους, καθώς έχει προσοδοφόρο έδαφος για αμέτρητα insta stories και posts.

Σε ροζ απόχρωση σε όλο της το μεγαλείο, τις εντυπώσεις κλέβει ο εσωτερικός τοίχος καλυμμένος με λουλούδια. Φυσικά, και το μενού ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία, με το ροζ και το λιλά να πρωταγωνιστεί σχεδόν σε κάθε πρόταση του Ellyz -τόσο γευστική όσο και ποτού. Η αναμονή είναι μεγάλη, γι’ αυτό η υπομονή θα αποτελεί το μεγαλύτερο προτέρημά σου αν αποφασίσεις να το επισκεφτείς.

In Love Again

Αν πιστεύατε ότι τα boutique ζαχαροπλαστεία βρίσκονται μόνο στο Παρίσι και τη Βιέννη κάνετε λάθος. Στο κέντρο της Αθήνας, στον πεζόδρομο της Κλειτίου (νο 3), καιρό συναντάται το In Love Again, ένα ιδιαίτερο καφέ με ρετρό αισθητική και γλυκά εμπνευσμένα από τα εκπληκτικά cocktails του Baba Au Rum -ενός από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου- ακριβώς απέναντι.

Το Mai Tai ή η Pina Colada αποτελούν από τις πιο χαρακτηριστικές επιλογές που έχετε. Πλούσιες κρέμες και βανίλιες από όλο τον κόσμο πρωταγωνιστούν σχεδόν στις περισσότερες προτάσεις του Μιχάλη Νουρλόγλου. Διαθέτει, επίσης, επιλογές σε signature ζεστά και κρύα ροφήματα.