Πόσες φορές δεν έχετε επισκεφτεί κάποιο cafe, bar, εστιατόριο ή ταβέρνα και δεν έχετε ανεβάσει ένα στόρι ή ένα post στο Instagram γενικότερα; Αν, θέλετε, λοιπόν και την επόμενη φορά η προσπάθειά σας να στεφθεί με επιτυχία δεν έχετε παρά αν επισκεφτείτε τα στέκια που ακολουθούν παρακάτω, από τα πιο instagrammable της πόλης που σίγουρα αξίζουν ένα post στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Kowalski

Θεατράλε και άκρως ατμοσφαιρικό το Kowalski, επί της Ακαδημίας (νο 18 ), είναι ένα από τα μπαρ του κέντρου που σίγουρα αξίζουν της προσοχής σου. Αρχικά λόγω χώρου -εντυπωσιακοί πολυέλαιοι, ρετρό σκαμπό, ασπρόμαυρα πλακάκια και γωνιακοί καναπέδες κλέβουν τις εντυπώσεις για ένα στόρι- αλλά και λόγω του πρωτότυπου ονόματός του που είναι εμπνευσμένο από τους πιγκουίνους της Μαδαγασκάρης!

42 Barstronomy

Classy και φινετσάτο το 42 Barstronomy στον πεζόδρομο μεταξύ Κολοκοτρώνη και Βουλής στο κέντρο της Αθήνας, αποτελεί μία από τις πιο stylish επιλογές για ποιοτικό φαγητό και cocktails στην καρδιά της πόλης. Ο χώρος του αποπνέει ατμοσφαιρικότητα, ό,τι δηλαδή χρειάζεσαι για το τέλειο post στο αγαπημένο σου μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Noel

Το πρώτο στέκι στην πόλη που εστίασε τόσο πολύ στο εξεζητημένο και άκρως προσεγμένο design, το Noel (στα γαλλικά σημαίνει Χριστούγεννα), στη στοά Κουρτάκη επί της Κολοκοτρώνη (νο 59Β) θα μας θυμίζει πάντα την πιο αγαπημένη περίοδο του χρόνου, μικρών και μεγάλων. Με το χώρο να ανανεώνεται βάσει concept, σίγουρα θα πρέπει να το επισκεφτείς αν θέλεις τα likes να πέσουν βροχή στο Instagram.

Superfly

Superfly Cafe

Το στέκι που με την αισθητική του μεταφέρει στη λατρεμένη δεκαετία των ‘80s και ‘90s δεν θα μπορούσε να λείπει από τη συγκεκριμένη λίστα. Το Superfly στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι θα σου θυμίσει σίγουρα τα παιδικά σου χρόνια -ειδικά αν βρίσκεσαι στα τέλη των ‘30s και στις αρχές και μέσα των ‘40s. Ένα αυθεντικό φλιπεράκι, ρετρό αντικείμενα και έπιπλα, αφίσες και παιχνίδια, κόμικ και περιοδικά διατίθενται προς φωτογράφιση!

Ellyz

Αν δεν είναι αυτό το πιο instagrammable στέκι στην Αθήνα τότε ποιο; Με σκηνικό που θυμίζει περισσότερο σε ταινία, το Ellyz στο Μοναστηράκι απευθύνεται σε όλα τα κορίτσια που το κινητό τους αποτελεί προέκταση του χεριού της, καθώς έχει προσοδοφόρο έδαφος για αμέτρητα insta stories και posts. Σε ροζ απόχρωση σε όλο της το μεγαλείο, τις εντυπώσεις κλέβει ο εσωτερικός τοίχος καλυμμένος με λουλούδια. Φυσικά, και το μενού ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία, με το ροζ και το λιλά να πρωταγωνιστεί σχεδόν σε κάθε πρόταση του Ellyz -τόσο γευστική όσο και ποτού. Η αναμονή είναι μεγάλη, γι’ αυτό η υπομονή θα αποτελεί το μεγαλύτερο προτέρημά σου αν αποφασίσεις να το επισκεφτείς.

Wild Souls

Οι λάτρεις της υγιεινής διατροφής στο Wild Soul (Βουλής 36) θα βρουν vegan και raw προϊόντα, ενώ οι υπόλοιποι θα ανακαλύψουν έναν πολύ ενδιαφέροντα χώρο που σίγουρα αξίζει της προσοχής τους, αλλά και ένα post στο Instagram. Ό,τι και να δοκιμάσετε εδώ διακρίνεται για τη νοστιμιά του, γι’ αυτό μην βιαστείτε να το προσπεράσετε. Χειροποίητα γλυκά και διάφορα spreads για να πάρετε και για το σπίτι.

Juan Rodriguez

Juan Rodriguez bar

Ο χώρος είναι εμπνευσμένος από ένα φανταστικό πρόσωπο, το ομώνυμο με το μαγαζί, ο οποίος ήταν ένας πρώην σκλάβος από τον Παναμά που κατάφερε να απελευθερωθεί και να φτάσει μέχρι την Αθήνα. Το Juan Rodriguez επί της Παλλάδος (νο 3) στου Ψυρρή ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα στέκια της περιοχής λόγω του εντυπωσιακού του χώρου, που παραπέμπει σε μπαρ αποικιακού στυλ, ενώ αξίζει να γνωρίζεις ότι τα πάντα εδώ, από τους ξύλινους ζωγραφισμένους τοίχους μέχρι τους πολυελαίους είναι χειροποίητα.