Για ιταλικό, αυθεντική κρητική κουζίνα ή χορταστική κρεατοφαγία, ό,τι και να επιλέξετε στο Παγκράτι θα βρείτε το κατάλληλο στέκι για να ικανοποιήσετε την όρεξή σας. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να καθορίσετε το είδος της κουζίνας που θέλετε να απολαύσετε και τα υπόλοιπα να τα αφήσετε στους ειδικούς.

Κρητική κουζίνα – Κατσούρμπος

Κατσούρμπος

Αν ένα εστιατόριο στο Παγκράτι έχει συνδυάσει το όνομά του με την Κρήτη αυτό δεν είναι άλλο από τον Κατσούρμπο (Αμύντα 2). Εδώ και χρόνια αποτελεί κλασικό σημείο αναφοράς στην περιοχή για όσους θέλουν να γνωρίσουν εκ των έσω την αυθεντική, κρητική κουζίνα. Βρίσκεται ακριβώς πάνω στην Πλατεία Προσκόπων και τα τραπέζια του γεμίζουν με νόστιμες κρητικές λιχουδιές. Από τις επιλογές σας σίγουρα δεν πρέπει να λείπει το παραδοσιακό αρνί με σταμναγκάθι, οι χοχλιοί μπουμπουριστοί, το τσιγαριαστό αρνάκι και τα ντολμαδάκια γιαλαντζί. Για την παρασκευή των πιάτων επιλέγονται αγνές πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς της Κρήτης.

Για κρεατοφαγία – Καραβίτης

Ταβέρνα Καραβίτης

Στην Πλατεία Προσκόπων και η ταβέρνα του Καραβίτη αποτελεί θρύλο για το Παγκράτι, αλλά και τους λάτρεις της κρεατοφαγίας, από την δεκαετία του 1920. Η αίσθηση που δημιουργείται εδώ είναι ότι βρίσκεσαι σε κάποια παλιά γειτονιά της Αθήνας, με τα χαρακτηριστικά δρύινα βαρέλια να προσθέτουν μια πιο καλτ πινελιά στην ήδη νοσταλγικό ατμόσφαιρα. Απλό, λιτό κι απέριττο το περιβάλλον στον Καραβίτη, με την έμφαση να δίνεται στην κουζίνα και το κρέας. Πιάτα- συνώνυμα της ταβέρνας τα διάσημα μπιφτέκια του, απλά ή γεμιστά με τυρί, ενώ στις αγαπημένες επιλογές του κοινού συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η σπιτική στάμνα και τα άριστα κομμένα και ψημένα παϊδάκια του.

Για τους λάτρεις των ιταλικών γεύσεων – Cupola

Cupola

Οι λάτρεις της αυθεντικής, ναπολιτάνικης κουζίνας δίνουν ραντεβού στο Cupola, στον πεζόδρομο της Ευφορίωνος (νο13). Ξεχωρίζει στη γαστρονομική σκηνή του Παγκρατίου για την αυθεντικότητα των πιάτων του, την επιλεγμένη λίστα κρασιών αλλά και τα προσεγμένα cocktails που συνοδεύουν ιδανικά τις γευστικές προτάσεις του μενού.