Tο Netflix αποφάσισε να ολοκληρώσει την σειρά «Locke & Key» και κανείς θα περίμενε πως οι δημιουργοί, αφού είχαν τον χρόνο μπροστά τους, θα έδιναν ένα ιδανικό τέλος. Τελικά όμως δεν έγινε αυτό που περίμεναν οι θαυμαστές της σειράς αφού δεν «ξεκλειδώθηκε» ένα ικανοποιητικό κλείσιμο στην ιστορία.

Στην 3η και τελευταία σεζόν της σειράς η οικογένεια Locke έχει προχωρήσει λίγο πολύ την ζωή της με την Dodge να αποτελεί παρελθόν.

Η μαμά (Nina) είναι ενήμερη πλέον για τον κόσμο της μαγείας ενώ ο Bode συνεχίζει να ψάχνει για κλειδιά με την Kinsey να είναι ο κλειδοκράτορας.

Ο Tyler λείπει για σπουδές έχοντας χάσει τις αναμνήσεις του για τον φανταστικό κόσμο της σειράς και γενικά ότι τους ταλαιπώρησε στα προηγούμενα επεισόδια, έτσι όταν επιστρέψει στο σπίτι για τον γάμο του θείου του τα πράγματα θα είναι κάπως αμήχανα.

Η τελευταία σεζόν όμως δεν επικεντρώνεται μόνο εκεί καθώς έχουμε και τον μεγάλο κακό τον δαίμονα Gideon που επιθυμεί να κατακτήσει όλα τα κλειδιά προκειμένου να συγχωνεύσει τον πραγματικό κόσμο με αυτόν της μαγείας, φυσικά αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες και η οικογένεια Locke θα κληθεί να σώσει την κατάσταση. Κάπου εδώ να πούμε πως είναι οι πλέον ακατάλληλοι για να σώσουν οποία διποτε κατάσταση καθώς η μία λάθος απόφαση διαδέχεται την άλλη και όλα οδηγούν σε ένα βιαστικό φινάλε χωρίς κανένα αντίκτυπο.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Το Locke & Key είχε κάθε προοπτική να εξελιχθεί σε κάτι πολύ απολαυστικό και πρωτότυπο, δυστυχώς όμως δεν ξεπέρασε ποτέ τα μέτρια επίπεδα του. Σεναριακά έχουμε την μια ευκολία μετά την άλλη και πολύ απλά μετά από ένα σημείο είναι τόσο έντονο που δεν μπορείς να αγνοήσεις το παραμικρό κενό στην ιστορία. Από την άλλη έχουμε τους χαρακτήρες που πραγματικά είναι σαν να είναι γραμμένοι για να μας εκνευρίζουν. Τα μισά προβλήματα της σειράς βασίζονται στις λάθος αποφάσεις της οικογένειας Locke. Έτσι έχουμε μια σειρά γεμάτη χαζά γραμμένους χαρακτήρες και το μέτριο καστ όλο αυτό το κάνει χειρότερο. Γενικά η 3η σεζόν με δυσκόλεψε πάρα πολύ και έκανα αγώνα για να την ολοκληρώσω και στο τέλος δεν κέρδισα και ένα απολαυστικό τέλος.

Ο ρυθμος της σεζόν ήταν αρκετά αργός στα πρώτα επεισόδια και αυτό δεν έδωσε χρόνο για ένα σταδιακό κλείσιμο στο φινάλε. Είναι σαν να περίμεναν να τα χωρέσουν όλα στο τελευταίο επεισόδιο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα βιαστικό τέλος το οποίο ναι μεν ολοκληρώνει την ιστορία ωστόσο το κάνει με τον πιο προβλέψιμο και βαρετό τρόπο που θα μπορούσε. Όταν μιλάω για το Locke & Key μια πικρία επικρατεί και αυτό οφείλεται στο ότι ήταν μια σειρά που είχε προοπτικές ωστόσο δεν προσαρμόστηκε καθόλου σωστά. Θεωρώ εξίσου αδικαιολόγητο το γεγονός ότι θα μπορούσαν να είχαν επικεντρωθεί στο να κάνουν μια καλή 3η σεζόν από την στιγμή που γνώριζαν εκ των προτέρων ότι θα είναι η τελευταία της σειράς. Φαίνεται όμως ότι η σειρά ήταν μια αρπαχτη και από την στιγμή που θα τελείωνε δεν ένοιαξε και κανέναν για το τι υστεροφημία θα αφήσει και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε χωρίς να ξεκλειδώσει το τέλειο τέλος.