Οι τραγικές εικόνες από τα Mad Video Music Awards 2022 το βράδυ της Τετάρτης (22/6) προκάλεσαν κατακραυγή με τον καλλιτεχνικό κόσμο να αντιδρά για τον άγριο καυγά των τράπερ, αλλά και το Twitter να εκφράζει την οργή του για τις εικόνες βίας.

Η Έλενα Παπαρίζου, η οποία βρισκόταν κοντά στο σημείο της έντασης αποθεώθηκε στα social media επειδή αποφάσισε να αποχωρήσει από την εκδήλωση, έγραψε στο προφίλ της στο Facebook: «Η μουσική υπάρχει στη ζωή μας για να μας ενώνει. Για να περνάμε καλά. Χθες ζήσαμε κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό από όσα έχουμε συνηθίσει. Λυπάμαι βαθύτατα που το 2022 υπάρχει πόλεμος, πεθαίνει κόσμος, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα μεγάλους και παιδιά με σοβαρά νοσήματα. Αυτά με θλίβουν. Αυτά είναι σοβαρά προβλήματα. Όχι αυτό που έγινε χθες, μπροστά στα μάτια μας, μπροστά στα μάτια χιλιάδων θεατών και κυρίως παιδιών. Το λιγότερο που οφείλαμε να κάνουμε ήταν να απομακρυνθούμε από το σημείο της έντασης για να γλιτώσουμε τα χειρότερα. Όχι στη βία. Όχι στο μίσος. Δεν τα έχει ανάγκη αυτά η κοινωνία μας.

Με αγάπη και εκτίμηση, Έλενα».

Με αγάπη και εκτίμηση, Έλενα.

Posted by Helena Paparizou on Thursday, June 23, 2022

H Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία ήταν στη σκηνή για να δώσει και το βραβείο στην Έλενα Παπαρίζου, κάτι που τελικά δεν έγινε, έγραψε: «Δεν με νοιάζει ποιος και γιατί τσακώθηκε. Δεν έχει σημασία πώς ένιωσα και τι έκανα. Σημασία έχει πως δεν αντιδράσαμε όπως έπρεπε σε όσα συνέβησαν χθες το βράδυ. Σημασία έχει πως η παραγωγή δεν προστάτευσε τους καλεσμένους της, πως δεν αντέδρασε ως όφειλε. Δηλαδή να τους διώξει από την εκδήλωση και φυσικά να μην τους επιτρέψει να εμφανιστούν στη σκηνή. Με στενοχωρεί και με προβληματίζει που τα νέα παιδιά δεν μπορούν να φιλτράρουν σωστά όσα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια τους και δεν απομονώνουν τέτοια «πρότυπα». Αντιθέτως, λίγα λεπτά μετά χειροκροτούν ανθρώπους που υποκριτικά ζητούν συγγνώμη, ενώ μόλις έχουν ασκήσει βία, που μπερδεύουν την επίθεση με την άμυνα. Ας μιλήσουμε στους νέους».

«Είμαι άτυχη μάλλον, δεν ξέρω τι γίνεται. Δυστυχώς το είδα μπροστά στα μάτια μου. Είδα κάποιον να επιτίθεται με γροθιά. Προσπάθησα να διατηρήσω την ψυχραιμία μου, αυτά είναι πολύ κρίμα να γίνονται» είπε επίσης η Ιωάννα μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Εκείνη τη στιγμή δεν φοβήθηκα αλλά πάγωσα και προσπάθησα να διατηρήσω την ψυχραιμία μου. Προσπάθησα να πω και κάτι από το μικρόφωνο, ότι δεν είμαστε υπέρ της βίας κι ότι πρέπει να έχουμε ψυχραιμία. Δυστυχώς, ξέφυγαν τα πράγματα. Στενοχωρήθηκα που δεν έδωσα το βραβείο στην Έλενα Παπαρίζου. Έτρεξα να της μιλήσω και να την ηρεμήσω, της έδωσα ένα φιλί. Ήταν πάρα πολύ τρομαγμένη» περιέγραψε.

«Υπάρχει μια σύγκρουση ανάμεσα στους καλλιτέχνες της τραπ κι ήρθαν να λύσουν τις διαφορές τους εδώ» κατέληξε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Και η Τάμτα, η οποία ήταν στα μουσικά βραβεία, σχολίασε όσα έγιναν: «Από το πρωί έχω λάβει εκατοντάδες μηνύματα για το αν είμαι καλά. Ξεκινάω λέγοντάς σας ότι είμαι καλά σωματικά και ταυτόχρονα ιδιαίτερα θορυβημένη, απογοητευμένη και στεναχωρημένη με τα χθεσινά γεγονότα που συνέβησαν στα MAD VMA. Σαν άνθρωπος έχω την αξία του σεβασμού και της ελευθερίας της έκφρασης πολύ ψηλά στο αξιακό μου σύστημα.

Δύο χρόνια μετά την πανδημία είχα τεράστια λαχτάρα να βρεθώ σε έναν μουσικό θεσμό με τόσο κόσμο live. Είχαμε πολλή όρεξη μαζί με την ομάδα μου και μπήκαμε σε μια δημιουργική διαδικασία για πάνω από έναν μήνα ώστε να παρουσιάσουμε κάτι που εμείς θεωρούμε όμορφο και θα έκανε τον κόσμο να περάσει καλά. Εχθές το βράδυ, η λαχτάρα, η χαρά και η δημιουργικότητα επισκιάστηκαν αφού παραβιάστηκαν πολλά όρια που έχω σαν άνθρωπος και πολλές από τις αξίες μου. Η βία είναι κάτι που απεχθάνομαι και απορρίπτω. Δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι που δημιούργησαν όλη αυτή την ιστορία παρέμειναν στο χώρο μετά τα γεγονότα και δεν τους απομάκρυνε κανείς.

Δυσκολεύομαι να καταλάβω επίσης γιατί μετά τα γεγονότα ανέβηκαν στο stage και τους δόθηκε ξανά βήμα. Δε βάζω όλους τους ανθρώπους που κάνουν αυτή τη μουσική στο ίδιο τσουβάλι γιατί η γενίκευση είναι κάτι που επίσης απεχθάνομαι. Καταδικάζω με όλη μου την ψυχή τα χθεσινά γεγονότα και λυπάμαι πάρα πολύ για το πως ένας μουσικός θεσμός μπορεί να πάρει τέτοια τροπή. Ας αναλογιστούμε όλοι για τις ευθύνες που έχουμε. Τέλος, σε συνέχεια όλων των παραπάνω δεσμεύομαι πως στο μέλλον δε θα μοιραστώ ξανά το stage με ανθρώπους που επιδεικνύουν ή υποκινούν βίαιες συμπεριφορές. Σας ευχαριστώ».

Η Ρούλα Κορομηλά, πάλι, διέψευσε ότι τραυματίστηκε στη διάρκεια του επεισοδίου, στα Mad VMA 2022, σημειώνοντας: «Το χθεσινό διάστρεμμα μου οφείλεται στην τρύπα ενος σπασμενου μαρμάρου του δρόμου κατά την έξοδο μου από τα βραβεία Mad . Διευκρινίζω πως δεν υπήρξα «θύμα «των χθεσινών θλιβερών επεισοδίων».


Η Ρούλα Κορομηλά μίλησε και στη Ράνια Τζίμα για το πρωτοφανές περιστατικό, ενώ αναφέρθηκε και στη φωτογραφία της που κυκλοφόρησε. «Είδα τον κόσμο έντρομο. Άκουσα τις φωνές, άρχισαν να τρέχουν, να ουρλιάζουν, να φωνάζουν. Οι καλλιτέχνες ήταν σοκαρισμένοι. Είμαι πάρα πολύ προβληματισμένη με όσα έγιναν χθες και πολύ θυμωμένη, γιατί δείχνουν ανεκτικότητα σε συμπεριφορές που προβάλουν βία, σεξισμό και παρεμβατικότητα», δήλωσε η Ρούλα Κορομηλά.

«Δεν είμαι αφοριστική με κανένα είδος μουσικής, ούτε θέλω να τσουβαλιάσω τους καλλιτέχνες που το εκπροσωπούν. Είμαι αφοριστική σε τέτοιες βίαιες συμπεριφορές», συμπλήρωσε και συνέχισε: «Έχοντας διανύσει 35 χρόνια πορείας η Ρούλα Κορομηλά δεν έχει έρθει ποτέ ξανά αντιμέτωπη με παρόμοιο περιστατικό.

Δεν έχω ξαναδεί καλλιτέχνες να κυκλοφορούν με 15, που δεν ξέρω πως να τους αποκαλέσω… Συνοδούς; Μπράβους; Και να συμπεριφέρονται σαν συμμορίες. Παλιά υπήρχε πάντα σεβασμός, κατανόηση και εκτίμηση από τον ένα προς τον άλλο, ανεξάρτητα από προσωπικούς ανταγωνισμούς. Αυτό που αντίκρισα χθες με θλίβει και πραγματικά με θυμώνει αφάνταστα».

Η ίδια δήλωσε πως δεν γνωρίζει εάν υπήρχαν όπλα στον χώρο, ωστόσο σε περίπτωση που υπήρχαν τότε ευθύνεται η διοργάνωση που δεν έκανε έλεγχο. Η Ρούλα Κορομηλά δεν αποχώρησε από την εκδήλωση, αν και ήταν έτοιμη να το κάνει.

«Σεβάστηκα τον κόσμο. Ήταν 10.000 άνθρωποι με τα παιδιά τους, που είχαν πληρώσει χρήματα. Και γιατί να φύγουμε εμείς; Δεν κατάλαβα! Αυτοί έπρεπε να σηκωθούν να φύγουν», είπε.

Παράλληλα, ο Νίκος Βουρλιώτης, με μια οργισμένη ανάρτηση, τοποθετήθηκε για όσα έγιναν στα Mad Video Music Awards. «Και οι κάμερες γράφουν. Και το ίντερνετ ξεσπά, κυρίως κατά της μουσικής ΜΟΥ, και της κουλτούρας ΜΟΥ. Και ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχουνε “πάτημα”!!!», σημειώνει, μεταξύ άλλων.

Cancel_trappers στο Twitter

Οργή και στο Twitter, όπου το hashtag #Cancel_trappers τρεντάρει από χθες. Ακολουθούν κάποια σχόλια…