Η επιστημονική σειρά φαντασίας του HBO MAX, Raised by Wolves μου είχε αφήσει ανάμεικτα συναισθήματα μετά την προβολή της 1ης σεζόν και σίγουρα όταν ανακοινώθηκε η 2η σεζόν δεν είχα και πολλές προσδοκίες για το τι να περιμένω. Ευτυχώς όμως η 2η σεζόν όχι μόνο με διέψευσε αλλά ξεπέρασε και τις προσδοκίες μου.

Η 2η σεζόν της σειράς επικεντρώνεται και πάλι στα 2 γκρουπ που γνωρίσαμε στην 1η σεζόν, του Άθεους, με την Μητέρα και τον Πατέρα να προσπαθούν να βρουν μία να περιοχή για να εγκατασταθούν και εντέλει εντοπίζουν μία ομάδα Άθεων στην άλλη μεριά του πλανήτη, με ένα πιο τροπικό κλίμα ενώ από την άλλη η θρησκευτική ομάδα των Mithraic έχει χάσει σημαντικό αριθμό πιστών αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον Marcus από το να συνεχίσει τον πόλεμο του εναντίον των Άθεων.

Παρόλο που η 1η σεζόν είχε μία καλή εισαγωγή των χαρακτήρων και μία δυνατή αφήγηση, η 2η σεζόν κατάφερε να βελτιώσει τα πράγματα ακόμη πιο πολύ προσθέτοντας καινούργια στοιχεία όπως αυτά του τρόμου, περισσότερες ανατροπές και καινούργιους ενδιαφέροντες χαρακτήρες, όπως αυτόν της Γιαγιάς, που είχαμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε περισσότερο. Παράλληλα η πλοκή της 2ης σεζόν χτίζεται αρκετά έξυπνα, με την σειρά να μας δίνει στοιχεία σε κάθε επεισόδιο για το που εντέλει θέλει να καταλήξει. Υπάρχουν σημεία που σίγουρα η 2η σεζόν θα σας θυμίζει λίγο Alien και αυτό αποτελεί σίγουρα ένα θετικό στοιχείο για το πόσο έχει βελτιωθεί η σειρά.

Από την άλλη πλευρά σίγουρα υπάρχουν αδυναμίες και στην 2η σεζόν καθώς τα ειδικά σε ορισμένα σημεία ήταν αδύναμα ενώ παρά την εισαγωγή των νέων χαρακτήρων, οι ιστορίες ορισμένων αρχικών χαρακτήρων έμειναν αρκετά στάσιμες ή δεν είχαν την ανάλογη εξέλιξη όπως για παράδειγμα η ιστορία του Campion.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Το Raised by Wolves επιστρέφει σίγουρα βελτιωμένο και μας πείθει πως όντως υπάρχει μέλλον για αυτή την σειρά. Τα εντυπωσιακά εφέ αλλά και οι συνεχείς ανατροπές σίγουρα είναι δύο από τα σημεία που θα σας βοηθήσουν να συνεχίσετε να βλέπετε την σειρά και εντέλει θα σας αποζημιώσουν. Αν και η 2η σεζόν έχει λιγότερα επεισόδια, η σειρά είναι ιδανική για binge-watching, το οποίο σίγουρα για τους λάτρεις του είδους θα φαντάζει σαν μία μεγάλη ταινία επιστημονικής φαντασίας.