Το νέο δράμα μυστηρίου του Netflix ακούει στο όνομα ‘Pieces of Her‘ ‘Όλα τα Κομμάτια της‘ και έχει καταφέρει να κάνει κάμποσο ντόρο. Την σειρά υπογράφει η Charlotte Stoudt και βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Karin Slaughter, με 8 επεισόδια έκανε πρεμιέρα στις 4 Μαρτίου και έκτοτε σκαρφάλωσε στις Trending σειρές του Netflix φτάνοντας και στην 1η θέση.

Ακολουθεί η σύνοψη της σειράς από την ομάδα του Lordoftheseries.gr

Γεμάτος απορία για την φαινομενική επιτυχία της σειράς είπα να την δοκιμάσω αλλά δυστυχώς τα πράγματα είναι απογοητευτικά μετά από λίγο.

Το Pieces of Her ακολουθεί την Andy η οποία γιορτάζει τα 30α γενέθλια της σε ένα μικρό εστιατόριο μαζί με την μητέρα της Laura. Όλα θα αλλάξουν όταν ένας εγκληματίας ανοίξει πυρά σε δύο γυναίκες όπου και σκοτώνει. Η Andy και η Laura θα βρεθούν απέναντι στον δολοφόνο και η Laura με τεράστια ευκολία θα εξουδετερώσει την απειλή αφήνοντας τους πάντες έκπληκτους. Η στάση της Laura θα ξαφνιάσει πρωτίστως την κόρη της που όταν θα αρχίσει να συνειδητοποιεί τι έκανε η μητέρα της η σχέση τους θα αλλάξει δραματικά ενώ η ζωή της θα αλλάξει ριζικά.

Η Andy σύντομα θα καταλάβει πως η ζωή της είναι ένα ψέμα προκειμένου η μητέρα της να κρύψει το παρελθόν της και όταν αυτό τους χτυπήσει την πόρτα η ίδια θα πρέπει να τραπεί σε φυγή. Χωρίς να ξέρει το γιατί και που εμπλέκεται η μητέρα της προσπαθεί να διατηρήσει την ασφάλεια της αλλά και να ξεσκεπάσει αυτό το κουβάρι. Πολλά μυστικά έρχονται στην επιφάνεια με το οικογενειακό και φιλικό της περιβάλλον να φαίνεται πως ξέρει παραπάνω από όσα δείχνει. Παράλληλα με την έρευνα της Andy η σειρά μας παρουσιάζει σιγά σιγά μέσω Flashbacks και την πλευρά της Laura δίνοντας μας μια ολοκληρωμένη εικόνα για το παρελθόν της, την οικογένειά της, το που είναι μπλεγμένη και φυσικά από ποιον προσπαθεί να κρυφτεί.

Η σειρά έχει μια πολύ δυνατή έναρξη με το 1ο επεισόδιο να σε κερδίζει πραγματικά, σταδιακά όμως ο ενθουσιασμός της πρεμιέρας απορροφάται από τις τεράστιες αδυναμίες της σειράς που αποκαλύπτονται η μία μετά την άλλη. Το σενάριο διαβάζοντας το σίγουρα δεν αποτελεί κάτι το πρωτότυπο έχει όμως προδιαγραφές για κάτι πολύ ενδιαφέρον, βέβαια ότι υποθέσεις μπορεί να κάνεις στο τέλος λαμβάνεις μια εξέλιξη προβλέψιμη και αδύναμη. Ψάχνοντας μια σανίδα σωτηρίας για να σε κρατήσει στην σειρά οι χαρακτήρες της δεν θα σε βοηθήσουν.

Η Andy είναι μακράν ένας από τους πιο άμυαλους τηλεοπτικούς χαρακτήρες που έχω συναντήσει με κάθε απόφαση της να ξεπερνά την προηγούμενη σε επίπεδο χαζομάρας. Η Laura μονοπωλεί στο ενδιαφέρον αλλά σε κάποια σημεία οι δεξιότητες της και οι ικανότητες της δεν δικαιολογούνται από το υπόβαθρο του χαρακτήρα οδηγώντας την σειρά σε σεναριακές ευκολίες.

Τα Flashbacks έχουν αρκετό ενδιαφέρον αλλά η σύνδεση με την κεντρική ιστορία είναι λίγο άχαρη και μερικές φορές βλέπουμε σκηνικά που δεν χρειάζονται ή απλά καλύπτουν πολύτιμο τηλεοπτικό χρόνο. Το κακό είναι ότι περιμένεις πράγματα από κάποιες ιστορίες και όταν οι αποκαλύψεις έρχονται συνειδητοποιείς πως τελικά δεν είχε και τόσο νόημα ότι είδες. Το Cast αποτελείται από ένα εξαιρετικά μέτριο προς κακό σύνολο.

Η πρωταγωνίστρια Bella Heathcote είναι εξαιρετικά ατάλαντη και σίγουρα θα σκεφτώ πολύ σοβαρά να δω μελλοντική δουλειά της. Σε κάνει πολλές φορές να αναρωτιέσαι πως κατέληξε σε έναν τόσο καταλυτικό ρόλο που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να είχε βοηθήσει την σειρά και να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον κατά την θέαση της.

Φυσικά η Toni Collette ξεχωρίζει ερμηνευτικά και είναι πραγματικά πολύ καλή σε συνδιασμό όμως με το σενάριο δεν είναι αρκετή ώστε να το κρατήσει πάνω της. Πολύ καλή είναι και η Jessica Barden που ενσαρκώνει την Laura στα Flashbacks αλλά δυστυχώς έχει μικρό τηλεοπτικό χρόνο.

Αν κάτι σας κρατήσει στην σειρά είναι η υπομονή των μόνο 8 επεισοδίων αλλά και η απορία για το πού θα καταλήξει η σειρά. Φυσικά το τέλος έχει μια ανατροπή η οποία όμως δεν χειρίζεται σωστά και σου αφήνει μια άσχημη γεύση από την συνολικά μέτρια προσπάθεια. Το Pieces of Her σίγουρα δεν θα είναι μια από τις σειρές που θα πρότεινα σε κάποιον εκτός φυσικά αν δεν τον συμπαθούσα και τόσο!