Έξω κάνει κρύο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Γι’ αυτό ποια καλύτερη αφορμή από το να επιλέξετε κάποια από τις ταβέρνες στην πόλη με τζάκι για χειμωνιάτικες χουχούλες συνοδεία γευστικών μεζέδων και κόκκινου κρασιού; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε την περιοχή -από το Πολυδένδρι μέχρι τον Άγιο Δημήτριο- και να ετοιμαστείτε για μια απολαυστική γευστική έξοδο που τα έχει όλα -ακόμη και τζάκι!

Σαλματάνης

Σαλματάνης

Από τα πιο ιστορικά εστιατόρια- μεζεδοπωλεία, όχι μόνο της Κηφισιάς (Συγγρού 12), αλλά ολόκληρης της Αττικής, καθώς έχει κλείσει ήδη έναν αιώνα λειτουργίας. Ατμόσφαιρα θαλπωρής, φιλικό περιβάλλον, νόστιμα μαγειρευτά και ζουμερά κρεατικά της χώρας. Το χειμώνα σερβίρει τις γευστικές προτάσεις του δίπλα στο τζάκι, ενώ το καλοκαίρι στρώνει τραπέζια στην υπέροχη αυλή του.

Ρεμούτσικο

Ρεμούτσικο

Συγκαταλέγεται στις πιο κλασικές επιλογές στην πόλη για το, σωστά ψημένο, κρατσανιστό παϊδάκι του. Το Ρεμούτσικο είναι μια οικογενειακή ταβέρνα στoν Άγιο Δημήτριο (Αγ. Δημητρίου 120) που θα λατρέψετε τόσο για την φιλική ατμόσφαιρα, όσο και για τα νόστιμα πιάτα του, όπως οι ζεστές σούπες, το κοντοσούβλι, το χωριάτικο λουκάνικο, η σπιτική πίτα κ.α.

Το Τζάκι

Το Τζάκι

Κλασική χασαποταβέρνα που λειτουργεί από το 1975 στην κεντρική πλατεία του Πολυδενδρίου. Το Τζάκι τιμά αποκλειστικά την ελληνική κρεατοφαγία και φημίζεται για τις γενναίες μερίδες, τις οποίες δεν τσιγκουνεύεται καθόλου! Τεράστια σπαλομπριζόλα, νοστιμότατα παϊδάκια, φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες και ψωμάκι στα κάρβουνα να γλείφετε και τα δάχτυλά σας. Αν το επισκεφτείτε σαββατοκύριακο, κάντε κράτηση γιατί στην κυριολεξία γίνεται χαμός.

Λεμονόκηπος

Λεμονόκηπος

Σε ένα αρχοντικό της δεκαετίας του ’30 σας υποδέχεται ο Λεμονόκηπος (Αγίας Τριάδας 11), το πιο φημισμένο και καθιερωμένο γευστικό στέκι στην Νέα Φιλαδέλφεια. Ένας υπέροχος χώρος με μια ελαφρά country style αισθητική και μια σπιτίσια ζεστασιά που κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις γίνεται το «σκηνικό» για μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία. Μεζεδάκια όλων των ειδών, δροσιστικά ορεκτικά, φρέσκες σαλάτες και κυρίως με βάση τους το κρέας γίνονται ανάρπαστα. Το καλοκαίρι στρώνει τραπέζια στον πανέμορφο… λεμονόκηπό του!

Αυθαίρετο

Αυθαίρετο

Όσοι δεν έχετε επισκεφτεί το Αυθαίρετο στο Μαρούσι (Πευκών 10), να το κάνετε άμεσα όσο ο καιρός βοηθάει. Το μυστικό μεζεδοπωλείο- ταβερνάκι του Αμαρουσίου είναι σχεδόν κρυμμένο σε ένα αδιέξοδο και διαθέτει έναν υπέροχο εξωτερικό χώρο περιβαλλόμενο από πράσινο, που δημιουργεί την εντύπωση ότι έχετε έρθει βόλτα στην εξοχή. Τα τραπέζια στον εσωτερικό χώρο με το τζάκι το χειμώνα και στην αυλή με τα χαλικάκια το καλοκαίρι γεμίζουν με τους εκλεκτούς και γευστικούς μεζέδες του, με πιο δημοφιλή όλων τα διάσημα γαρδουμπάκια του.