Μέχρι τις 9 Μαΐου θα φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας «Πλόες» του Θανάση Κοττά στο City Link, στη Στοά Σπύρου Μήλιου. Το αντικείμενο της έκθεσης είναι καΐκια σε λιμάνια και καρνάγια. Εκεί από όπου σαλπάρουν κάθε είδους πλοία και εκεί όπου επιστρέφουν γεμάτα εμπειρίες και μνήμες.

Όπως σημειώνει ο αρχαιολόγος και συγγραφέας Χρήστος Μπουλώτης, επιχειρώντας μια άλλη «ανάγνωση» των έργων της έκθεσης, «ο ανήσυχος φωτογραφικός φακός γοητεύεται από παλιά πλεούμενα. Κι όταν ζουμάρει πάνω στο παλίμψηστο της σκουριάς και των χρωμάτων τους, ανοίγει απρόσμενους εικαστικούς δρόμους. Το ξύλο, χορτασμένο θάλασσα, αφηγείται κομμάτια φανταστικών ιστοριών, συχνά παραμυθένιων».

Και, παρότι ο άνθρωπος απουσιάζει, έχει αφήσει ανεξίτηλα τα ίχνη του πάνω στα παλιά σκαριά. «Χρώματα, αρμύρα, σκουριά, χάρτες αλλά και ταξίδια πραγματικά και φανταστικά συνθέτουν ένα παράλληλο κόσμο που είναι δίπλα μας και περιμένει να τον ανακαλύψουμε», επισημαίνει ο φωτογράφος Θανάσης Κοττάς ο οποίος ζει και εργάζεται στην Αθήνα και έχει οργανώσει δύο ατομικές εκθέσεις ενώ έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις.