Το Squid Game είναι η νέα σειρά του Netflix που έχει δημιουργήσει άπειρο ντόρο γύρω από το όνομα της. Έτσι λίγο πολύ πλέον δεν χρειάζεται συστάσεις.

Αυτόν τον καιρό λοιπόν ο εθισμός του κοινού στην συγκεκριμένη σειρά έχει ξεφύγει και τρελά πράγματα συμβαίνουν.

Έτσι το lordoftheseries.gr μάζεψε κάποιες πληροφορίες για την σειρά που ίσως δεν ξέρατε που αφορούν τόσο τα επεισόδια που κυκλοφόρησαν όσο και την τρέλα του κοινού που ακολούθησε αργότερα!

Ενδιαφέροντα facts για την σειρά

Στον δρόμο για την κορυφή

Το Squid Game υπολογίζεται πως θα γίνει η διασημότερη σειρά του Netflix παγκοσμίως. Έχει καταφέρει να είναι νούμερο ένα στις Trending σειρές 90 χώρων. Τον θρόνο μέχρι στιγμής κατείχε το Bridgerton όπως όλα δείχνουν αυτό σύντομα θα αλλάξει.

Το τηλέφωνο στην κάρτα

Το τηλέφωνο που ήταν γραμμένο στην κάρτα-πρόσκληση στο παιχνίδι επιβίωσης αντιστοιχεί σε κάποιον συνδρομητή. Μάλιστα η γυναίκα η οποία είχε τον αριθμό είχε τόσο τεράστιο πρόβλημα από τις κλήσεις που δεχόταν καθημερινά. Σύμφωνα με την ίδια ο αριθμός κλήσεων που δεχόταν καθημερινά μπορεί να έφταναν και τις 4.000. Το Netflix έκανε edit στο επεισόδιο που αναγράφεται το νούμερο της και πλέον δεν εμφανίζεται στις οθόνες του κοινού.

Ο τραπεζικός λογαριασμός

Στο τέλος της σεζόν βλέπουμε έναν τραπεζικό λογαριασμό. Εκεί όπου ο νικητής μας έχει πλέον το έπαθλο του. Στον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό λοιπόν έγιναν κάποιες καταθέσεις. Ωστόσο ο λογαριασμός ανήκε σε έναν από τους παραγωγούς όπου αποφάσισε να κλείσει έγκυρα τον λογαριασμό για την αποφυγή προβλημάτων.

Η απόρριψη πριν την επιτυχία

Μπορεί να σας φανεί παράξενο αλλά ο δημιουργός της σειράς Hwang Dong-hyuk έγραψε το σενάριο της το 2009. Επί δέκα χρόνια έτρωγε την μια απόρριψη μετά την άλλη μέχρι που ανέλαβε το Netflix. Μάλιστα εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών κάποια στιγμή είχε αναγκαστεί να πουλήσει το Laptop του για 675 δολάρια και να σταματήσει να προσαρμόζει το σενάριο της σειράς. Η ιστορία του σίγουρα μας λέει να μην τα παρατάμε ποτέ.

Το αρχικό σχέδιο

Ο δημιουργός αρχικά ήθελε το Squid Game να είναι ταινία και όχι σειρά. Μάλιστα όταν αποφασίστηκε πως θα γίνει σειρά αποφάσισε να κάνει αλλαγές στο σενάριο το οποίο του είχε πάρει έναν χρόνο για να γράψει και άρχισε να εστιάζει παραπάνω στα παιχνίδια και πρόσθεσε και κάποιους χαρακτήρες. Ένας από αυτούς ήταν ο αστυνόμος Jun Ho που δεν υπήρχε στα αρχικά του σχέδια.

Η εκτόξευση της HoYeon Jung

Την αγαπήσαμε στην σειρά ως Sae-byeok αλλά φαίνεται πως η καριέρα της πρόκειται να εκτοξευθεί μετά την συμμετοχή της στο Squid Game. Η HoYeon Jung είναι μοντέλο και ηθοποιός από την Σεούλ και μετά την συμμετοχή της στην σειρά οι οπαδοί της στο Instagram αυξήθηκαν κατά 17 εκατομμύρια. Φυσικά όταν ένα πρόσωπο δέχεται τέτοια αγάπη από το κοινό μεγάλες προτάσεις ακολουθούν. Η ίδια λοιπόν βρίσκεται σε συνεργασία με μεγάλους οίκους μόδας όπως Luis Vuitton και Fendi ενώ μια ακόμη χρυσή συμφωνία έκλεισε με την Adidas.

Μια διαφορετική Ji-young

Ένας από τους χαρακτήρες της σειράς που αγαπήθηκε από το κοινό είναι αυτός της Ji-Young. Ωστόσο αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι ο χαρακτήρας αρχικά θα ήταν αγόρι και όχι κορίτσι. Ο δημιουργός της σειράς όμως άλλαξε τα σχέδια του θέλοντας να δείξει και ένα διαφορετικό είδος δεσίματος ανάμεσα σε δύο κοπέλες. Μπορούμε να πούμε πως το πέτυχε μια χαρά.

Η πιθανότητα για 2η σεζόν

Μπορεί ο δημιουργός της σειράς να είχε δηλώσει πρόσφατα πως δεν έχει σχέδια για την συνέχεια τώρα όμως φαίνεται λίγο πιο αισιόδοξος. Μάλιστα σε συνέντευξη του αποκάλυψε πως σε μια πιθανή 2η σεζόν θα ασχοληθεί με τον Front man θέλοντας να θίξει το πρόβλημα της κοινωνίας μας με τους διεφθαρμένους αστυνομικούς.

Τα μπισκότα του θανάτου

Τα συγκεκριμένα μπισκότα μπορούμε να πούμε πως κίνησαν το ενδιαφέρον μας. Αλλά όπως φαίνεται η συνταγή τους είναι αρκετά απλή. Ωστόσο οι παραγωγοί της σειράς αποφάσισαν να μην αφήσουν τίποτα στην τύχη. Στα γυρίσματα εκείνου του επεισοδίου είχαν στο πλατό έναν ειδικό για μπισκότα Dalgona αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μυρίζει το σετ ζάχαρη για τρεις μέρες.

Την συνταγή τους μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Κόκκινο ή μπλέ;

Ίσως και η πιο διάσημη θεωρία σχετικά με την σειρά είναι αυτή για το πρώτο παιχνίδι που είδαμε σε αυτήν. Ο λόγος για το παιχνίδι Ddajki. Ο Gi-Hun είχε να επιλέξει ανάμεσα σε δύο «κάρτες» μια μπλε και μια κόκκινη. Εκείνος επιλέγει την μπλε κάρτα και αυτό τον οδηγεί στο να είναι ένας από τους διαγωνιζόμενους στα παιχνίδια επιβίωσης. Σύμφωνα με την θεωρία το συγκεκριμένο παιχνίδι καθορίζει τον ρόλο που θα είχες στον διαγωνισμό και αν ο πρωταγωνιστής μας είχε επιλέξει την κόκκινη κάρτα τότε θα ήταν ένας από τους εργάτες στον διαγωνισμό. Η θεωρία βασίζεται στα χρώματα των στολών που φορούν οι δύο πλευρές όπου στην μια έχουμε τις χαρακτηριστικές μπλε φόρμες και στην άλλη τις κόκκινες.

Το αεροπλάνο του Gi-Hun ήταν παγιδευμένο

Στο τελευταίο επεισόδιο της σεζόν ο Gi-Hun παίρνει την απόφαση να μην μπει μέσα στο αεροπλάνο που θα τον πήγαινε στην κόρη του αλλά να γυρίσει (λογικά) στο παιχνίδι. Σύμφωνα λοιπόν με μια θεωρία το αεροπλάνο ήταν προγραμματισμένο να πέσει και η απόφαση αυτή του Gi-Hun ίσως να του έσωσε την ζωή. Η θεωρία βασίζεται σε μια ατάκα που είχε ακουστεί μέσα στην σειρά «Πλούσιοι και φτωχοί σε ένα αεροπορικό δυστύχημα όλοι είναι το ίδιο». Αν αυτό αποδεχτεί αλήθεια η επιμονή του Front Man να μπει ο Gi-Hun στο αεροπλάνο θα αποκτούσε άλλο νόημα.

Ο διαγωνισμός είναι παγκόσμιος

Ακόμη μια θεωρία με αρκετό ενδιαφέρον είναι το ενδεχόμενο του να πρόκειται για έναν παγκόσμιο διαγωνισμό και εμείς να παρακολουθούμε απλά έναν από αυτούς. Η θεωρία βασίζεται σε μια συζήτηση που έχουν δύο από τους VIP με τον έναν να λέει πως «τα παιχνίδια σε αυτήν την έκδοση είναι απίθανα» και τον άλλον να συμπληρώνει πως «ο διαγωνισμός στην Korea ήταν ο καλύτερος». Ίσως αναφέρεται στην βόρεια Κορέα. Η θεωρία επεκτείνεται και θέλει τους VIP να διοργανώνουν τους διαγωνισμούς στην χώρα τους εναλλάξ και ίσως αυτός είναι ο λόγος που αναφέρονται στον Il-Nam ως διοργανωτή (The Host).

Ο συμβολισμός στα νούμερα

Καθόλου τυχαίος φαίνεται να είναι ο αριθμός των Gi-Hun και Il-Nam. Το 001 συμβολίζει την αρχή του παιχνιδιού πράγμα λογικό να αντιστοιχεί στον Il-Num καθώς είναι ο δημιουργός του. Από την άλλη το 456 είναι ο τελευταίος αριθμός από τους συμμετέχοντες και μπορεί να συμβολίζει δύο πράγματα. Αρχικά ο Gi-Hun είναι αυτός που έμεινε ζωντανός μέχρι τέλους και δεύτερον ίσως είναι ένα σημάδι ότι θα είναι αυτός που θα κλείσει τον κύκλο των παιχνιδιών. Άλλωστε για κάτι τέτοιο φάνηκε να μας ετοιμάζει το τέλος της σεζόν.

Ο Jun-Ho ζει

Ίσως ένας από τους πιο δύσκολους θανάτους για το κοινό μέσα σε τόσους να ήταν αυτός του Jun-Ho. Όλοι οι φανς σειρών όμως ξέρουν πως αν δεν δεις πτώμα πάντα υπάρχει ελπίδα και κάπου εδώ βασίζεται η θεωρία ότι ο χαρακτήρας ζει και ισως τον δούμε στο μέλλον. Βέβαια πόσο εύκολο θα ήταν να επιβιώσει κάποιος μετά από πυροβολισμό και πτώση από γκρεμό; Εντάξει το Squid Game σίγουρα έχει κάνει και πιο απίστευτα πράγματα οπότε θα θέλαμε να το δούμε αυτό.

Λεπτομέρειες που ίσως σας ξέφυγαν

Η μεγάλη ανατροπή και τα σημάδια που την αποκάλυπταν

Η σειρά φαίνεται πως έπαιζε και με τους θεατές και όχι μόνο με τους διαγωνιζόμενους καθώς καθόλη την διάρκεια της μας έδινε στοιχεία ότι ο Il-Nam βρισκόταν πίσω από όλα. Αρχικά στο πρώτο παιχνίδι με την φρικιαστική κούκλα ήταν ο μόνος παίχτης που η κούκλα δεν σκαναρει καν. Σαν να είναι προγραμματισμένη να μην μπορεί να τον σκοτώσει. Επίσης όταν ο Jun-Ho βρίσκει τους φακέλους με τα δεδομένα των παιχτών τα αρχεία ξεκινούν από τον παίχτη 002 με τον Il-Num να μην έχει δική του σελίδα μέσα στον φάκελο!

Οι τοίχοι αποκαλύπτουν τα παιχνίδια

Μέσα στον πανικό βέβαια ποιος να το παρατηρήσει; Όπως βλέπετε και στην εικόνα παραπάνω οι τοίχοι δείχνουν αναλυτικά όσα παιχνίδια παίχτηκαν κατά την διάρκεια του διαγωνισμού. Βέβαια θα ήταν δύσκολο να το παρατηρήσει κανείς εξαρχής. Όταν όμως οι παίχτες αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλον και τα κρεβάτια μειώνονται η αλήθεια έρχεται στην επιφάνεια. Αν κάποιος ήταν πιο παρατηρητικός ίσως οι παίχτες να είχαν ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Η προοικονομια στους θανάτους

Η σειρά φαίνεται να έδινε μικρά στοιχεία για το τέλος των χαρακτήρων της από την αρχή ενδεικτικά έχουμε:

  • Ο Ali «κλέβει» από το αφεντικό του τα χρήματα που του αναλογούν και πεθαίνει όταν ο Sang-Woo του κλέψει τους βόλους και τον προδώσει.
  • Ο Deok-Su πηδάει από μια γέφυρα προκειμένου να γλιτώσει από τα άτομα που τον κυνηγούν και καταλήγει να πεθαίνει πέφτοντας στην γυάλινη γέφυρα.
  • Η Sae-byeok απειλεί να κόψει το λαρύγγι από έναν άντρα και το τέλος της έρχεται από τον Sang-Woo. Θυμάστε πως σωστά;
  • Ο Sang-Woo προσπαθεί να αυτοκτονήσει και καταλήγει να αφαιρεί την ζωή του προκειμένου να κερδίσει ο Gi-Hun.
  • Η Mi-nyeo στο 5ο επεισόδιο περιγράφει πώς ένιωσε όταν κέρδισαν στο τράβηγμα του σκοινιού λέγοντας πόσο ισχυρή ένιωσε όταν έγειρε προς τα πίσω ενώ τραβούσαν. Ο θάνατος της ήρθε σαν θυσία, μια πράξη απόλυτης δύναμης καθώς άρπαξε τον Deok-Su και έγειρε στο κενό μαζί του!

Το 456 ακολουθεί τον Gi-Hun πριν μπει στο παιχνίδι

Ίσως ακόμα μια προοικονομια είναι ο αριθμός 456 που ακολουθεί τον Gi-Hun πολύ πριν μπει στο παιχνίδι ο ίδιος είχε κερδίσει στον ιππόδρομο 4,560,000 Won.