Αν αναζητάτε στέκια μικρά και cozy, εντελώς παρεΐστικα, που δίνουν τη δυνατότητα να τα π(ι)είτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα λίγο πιο πριβέ, τα μπαρ και wine bar που ακολουθούν στο κέντρο της Αθήνας, σίγουρα αποτελούν μια καλή επιλογή. Για after office cocktail, χαλαρό κρασί ή βραδινό ποτό η επιλογή είναι δική σας.

Dude

Dude

Συνώνυμο με τον πεζόδρομο της Καλαμιώτου (νο 14), το Dude, αν και λειτουργεί από το πρωί για καφέ, έχει συνδυάσει το όνομά του περισσότερο με τα βράδια στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Άκρως παρεΐστικο, είναι αυτό ακριβώς που αναζητάτε για να βρεθείτε με την παρέα, καθώς πρόκειται από εκείνα τα μπαρ, με χαρακτήρα και ένταση, που σε κάνουν να τα καθιερώσεις σε στέκι. Χωρίς ιδιαίτερες φανφάρες και τυμπανοκρουσίες. Απλώς με την ατμόσφαιρα και την απλότητά του, καταφέρνει να σε κερδίσει αμέσως.

Blue Bird

Γουστόζικο και μικρό με τραπεζάκια έξω, αν δεν βρισκόταν στον πεζόδρομο της Ηπίτου (νο 4), σίγουρα θα το εντοπίζαμε σε κάποιο πλακόστρωτο δρομάκι στο γραφική γειτονιά του Marais στο Παρίσι. Φιλική ατμόσφαιρα και exotic διάθεση (λόγω της διακόσμησης) αποτελεί, πια, αγαπημένη επιλογή για after office cocktail με τους συναδέλφους ή τα αγαπημένα πρόσωπα. Ιδανική πρόταση και για ένα χαλαρό κρασάκι και κους κους με την παρέα.

Barreldier

Barreldier

Εκτός από τον χώρο του που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αντίστοιχα μπαρ ευρωπαϊκών μητροπόλεων, στο Barreldier, θα σε κερδίσει αμέσως και ο Mario Basso, που βρίσκεται πίσω από την μπάρα του. Με ιδιαίτερη έμφαση στα παλαιωμένα cocktails -Barreldier στα ελληνικά σημαίνει ο δρόμος του βαρελιού-, διαθέτει μια ενδιαφέρουσα cocktail list που δεν γίνεται να μην σε συναρπάσει. Βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, επί της Βουλής στη στοά Μπολάνη, και είναι αυτό που λέμε ωραίο μπαρ. Που, ωστόσο, έχει προσθέσει στο μενού του και κάποιες γευστικές προτάσεις για πρωινό και brunch.

Galaxy

Galaxy

Αν ένα μπαρ μπορεί να χαρακτηριστεί αυθεντικό, τότε αυτό είναι σίγουρα το Galaxy, στη στοά της Σταδίου. Λειτουργεί από τη δεκαετία του ‘70 και αποτελεί πραγματικό θρύλο για τη νυχτερινή ζωή της πόλης. Ρετρό ντεκόρ και κλασική ατμόσφαιρα -σαν κι αυτά των μπαρ σε καλτ ελληνικές ταινίες- στις σταθερές αξίες του όλα αυτά τα χρόνια, για τα οποία και ξεχωρίζει στη συνείδηση του κοινού. Σημείο αναφοράς του η ξύλινη μπάρα και το κλασικό ουίσκι που σερβίρει.