To Netflix κρατά κλειστά τα χαρτιά του όταν έχουμε να κάνουμε με νούμερα τηλεθέασης, κι έτσι πολλές φορές μοιάζουν παράξενες οι επιλογές του για ανανέωση ή ψαλίδι στις σειρές.

Και είναι η Nielsen αυτή που έχει αρχίσει να παρακολουθεί τα στατιστικά του streaming, δίνοντάς μας περισσότερες πληροφορίες για τις αποφάσεις του καναλιού και πώς αυτές παίρνονται.

https://www.instagram.com/p/CPtFFSchpTe/

Το Netflix ανακοίνωσε σχετικά πρόσφατα το κόψιμο του Jupiter’s Legacy, της νέας υπερηρωικής σειράς που βασίζεται σε κόμικ του Μαρκ Μίλαρ.

Δεν ήταν πρακτικά κόψιμο βέβαια, καθώς το Netflix επέλεξε να μην ανανεώσει τη σειρά και για δεύτερο κύκλο, αποδεσμεύοντας τους συντελεστές από τα συμβόλαιά τους.

Η σειρά πέθανε όμως και αυτό ήταν έκπληξη για τους περισσότερους. Σειρές με σούπερ ήρωες κυκλοφορούν εξάλλου πολλές εκεί έξω (όπως το The Umbrella Academy) και όλες μοιάζουν να έχουν το δικό τους κοινό.

Το Jupiter’s Legacy έμοιαζε σίγουρο πως θα πάει και για δεύτερη σεζόν. Γιατί δεν πήγε όμως; Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, το Jupiter’s Legacy σημείωσε 696 εκατ. λεπτά προβολής κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο της κυκλοφορίας του, τον φετινό Μάιο.

Η σειρά πέρασε μάλιστα 6 μέρες στο No. 1 του αμερικανικού Netflix και 26 μέρες συνολικά στο Τop 10 των σειρών, σύμφωνα με τη Reelgood. Νούμερα τουλάχιστον εντυπωσιακά, γίνονται όμως λιγότερο εντυπωσιακά όταν μαθαίνεις πως ο πρώτος κύκλος του Jupiter’s Legacy κόστισε γύρω στα 200 εκατ. δολάρια!

Συγκρινόμενο με το Shadow and Bone, την προσαρμογή για το Netflix του Γκρισόκοσμου της Λι Μπαρντούγκο, το Jupiter’s Legacy δεν τα πήγε και τόσο καλά.

Το Shadow and Bone παρακολουθήθηκε για 1,2 δισ. λεπτά στις ΗΠΑ το πρώτο Σαββατοκύριακο, έμεινε στο Νο 1 για 12 μέρες και πέρασε 35 μέρες συνολικά στο Τοp 10.

Πήγε τόσο καλά που το Netflix ανακοίνωσε εδώ τα νούμερα τηλεθέασης. Και ξέρουμε ότι το κάνει μόνο όταν είναι πάρα πολύ καλά.

Το Netflix δήλωσε ότι τη σειρά είδαν 55 εκατ. νοικοκυριά κατά την πρώτη βδομάδα προβολής της, βάζοντάς τη στο απόλυτο Τοp 10 των Netflix Original όλων των εποχών!

Το Shadow and Bone εξαφάνισε λοιπόν το Jupiter’s Legacy στα νούμερα, κι έτσι πήρε το πράσινο φως για δεύτερη σεζόν.

Αυτό λειτουργεί προφανώς ως υπόμνηση πως ακόμα και εκατοντάδες εκατομμύρια δεν φτάνουν κάποιες φορές για να εξασφαλίσουν την επιτυχία…