Το Jupiter’s Legacy είναι η νέα σειρά του Netflix. Μετά από καιρό η αγαπημένη πλατφόρμα δοκιμάζει να φέρει στην επιφάνεια μια σειρά με υπερήρωες έξω από τα δεδομένα της Marvel και της DC, το Jupiter’s Legacy βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ του Mark Millar.

Ακολουθεί η κριτική της σειράς από το Lordoftheseries.gr

Το Jupiter’s Legacy λοιπόν ακολουθεί την οικογένεια του Utopian (Josh Duhamel). Ο Utopian είναι ο δυνατότερος ήρωας της γης και υπερασπίζεται τον πλανήτη μας εδώ και αρκετές δεκαετίες, μαζί με την σύζυγό του Lady Liberty (Leslie Bibb) ανήκουν σε μια ομάδα υπέρ ηρώων την Union of Justice. Το υπέρ ηρωικό ζεύγος έχει και δύο παιδιά τον Brandon Sampson aka Paragon (Andrew Horton), και την Chloe Sampson (Elena Kampouris).

Ο Brandon αποτελεί το καλό αλλά και ταυτόχρονα προβληματικό παιδί της οικογένειας που προσπαθεί να μοιάσει στον πατέρα του θέλοντας κάποια στιγμή να κληρονομήσει τον τίτλο του. Από την άλλη η Chloe επιδιώκει μια ζωή προσαρμοσμένη στα φυσιολογικά δεδομένα μακριά από την ενεργό δράση, κατά κάποιο τρόπο είναι η επαναστάτρια της οικογένειας. Ο Brandon προσπαθεί πολύ σκληρά να φτάσει το επίπεδο του πατέρα του και κάποιες φορές χάνει το έλεγχο κατά την διάρκεια κρίσιμων καταστάσεων.

Έτσι έχουμε κάποιες ενδοοικογενειακές συγκρούσεις στις ιδεολογίες και τα πιστεύω των χαρακτήρων μας καθώς ο Utopian παρουσιάζεται ως τον κλασσικό ήρωα που δεν θέλει ποτέ να ξεπερνά τα όρια και να σκοτώνει τους αντιπάλους του. Βέβαια εκεί γεννιούνται και κάποια ερωτήματα καθώς μερικές φορές καλούνται να πάρουν δύσκολες αποφάσεις οπότε θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στο σωστό και αυτό που πρέπει να γίνει. Αυτό μάλιστα είναι ένα από τα καλά στοιχεία της σειράς με διάφορα τέτοια διλήμματα να δημιουργούνται καθώς συνεχώς εξερευνά τις γκρίζες ζώνες που μπορεί να πατήσει ένας ήρωας.

Πάντα στο επίκεντρο είναι η οικογένεια Sampson καθώς εδώ και χρόνια έχουν το βάρος της προστασίας του πλανήτη και τώρα που η νέα γενιά ηρώων πρέπει να αναλάβει και οι villains έχουν γίνει πολύ πιο σκληροί τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα και αυτό το βάρος φαίνεται να έχει επιδράσεις και στην κοινωνική τους ζωή. Τρανό παράδειγμα η ιστορία της Chloe που θέλοντας να ζήσει μια φυσιολογική ζωή δεν έχει καλή σχέση με την οικογένεια της και η γνώμη της για τους ήρωες δεν μπορούμε να πούμε πως είναι και ιδιαίτερα καλή.

Παράλληλα με την βασική ιστορία βλέπουμε και το πώς ξεκίνησε η όλη φάση με τους υπέρ ήρωες και πως τα αρχικά έξι μέλη της Union κατέληξαν με δυνάμεις. Έτσι έχουμε ένα ταξίδι αναδρομων που ξεκινά από το 1929 και ρίχνει φως στο πως οι ήρωες που εμείς βλέπουμε έχουν έρθει στο σημείο που είναι.Τα ταξίδια στον χρόνο ισως σας μπερδέψουν στην αρχή αλλά πραγματικά βοηθούν στο να καταλάβουμε καλύτερα την ιστορία των ηρωών και περισσότερα πραγματα για τους ίδιους.

Προσωπικά έπιασα τον εαυτό μου μερικές φορές να ανυπομονεί παραπάνω για τα γεγονότα από τα Flashbacks παρά για την κεντρική ιστορία, καθώς τα Flashbacks είχαν μια δόση μυστηρίου που προκαλεί ενδιαφέρον. Μπορεί στην αρχή οι εξελίξεις να έρχονται κάπως αργά αλλά η σειρά παίρνει τον χρόνο της να μας γνωρίσει τους χαρακτήρες της και να συνδέσει πολύ όμορφα το παρελθόν με το παρόν. Η κλιμάκωση της σειράς έρχεται σταδιακά και πραγματικά το φινάλε της είναι τρελό και θα σας ανταμείψει σίγουρα όχι τόσο από θέμα δράσης αλλά έχει μια ωραία ανατροπή που μπορεί να σας ξαφνιάσει.

To Jupiter’s Legacy είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια απο την πλευρά του Netflix. Το σενάριο κινείται αργά αλλά κλιμακώνεται σταδιακά. Η σειρά προσφέρει κάποιες πολύ ωραίες σκηνές δράσης και αρκετές φορές δεν διστάζει να γίνει παραπάνω βίαιη αγγίζοντας λίγη από την παράνοια του The Boys. Το Cast της σειράς είναι καλό αν και κάποιες φορές πιο φλατ από ότι θα έπρεπε, ο Josh Duhamel ξεχωρίζει λίγο παραπάνω.Γενικά όμως δεν ξεπερνά ότι θα περίμενε κανείς από μια σειρά με υπέρ ήρωες. Από την άλλη η σειρά ξοδεύει ισάξιο χρόνο σε όλους τους χαρακτήρες αλλά όχι σωστά μοιρασμένο. Σχεδόν κάθε επεισόδιο εστιάζει λίγο παραπάνω σε κάποιον χαρακτήρα και ενώ αυτό γενικά μπορεί να είναι καλό μερικές φορές κάποιοι χαρακτήρες μένουν εκτός προσκηνίου για αρκετή ώρα με αποτέλεσμα να τους ξεχνάς και να μην έχεις κάποιο δέσιμο μαζί τους.

Σίγουρα λοιπόν δεν είναι μια διαφορετική σειρά με υπέρ ήρωες απλά θίγει κάποια ηρωικά προβλήματα κάπως καλύτερα. Ενδιαφέρον αποτελούν τα οικογενειακά τους προβλήματα αλλά και η στάση τους σε κάποιες γκρίζες επιλογές που καλούνται να πάρουν. Η λεπτή γραμμή ανάμεσα στο σωστό και το λάθος και πως ο κάθε χαρακτήρας το αντιλαμβάνεται αυτό δημιουργεί μια πολύπλευρη οπτική που θίγεται πολύ ωραία.

Μπορώ εύκολα να δηλώσω την ένσταση μου με κάποια από τα εφέ της σειράς που έμοιαζαν ψεύτικα και μερικές φορές ειδικά σε σκηνές μάχες θύμιζαν σκηνή από βίντεο παιχνίδι. Τα ηρωικά κουστούμια είναι όμορφα και ξεχωρίζουν αξίζει να σημειώσουμε την λεπτομέρεια που δόθηκε στην μεταφορά τους από το Comic τα πράγματα όμως δεν είναι το ίδιο καλά με τις περούκες. Ένα μεγάλο μειονέκτημα της σειράς είναι η μουσική της που δεν προσφέρει κάτι το ξεχωριστό ή αξιομνημόνευτο αντιθέτως είναι μονότονες μελωδίες που μερικές φορές καλύπτουν και τους διαλόγους.

Γενικά το Jupiter’s Legacy δεν είναι αψεγάδιαστη σειρά αλλά αποτελεί μια ικανοποιητική επιλογή για τους Fans των superhero σειρών ειδικά αν θέλετε να ξεφύγετε λίγο από τα δεδομένα των κολοσσών Marvel-DC και να δείτε κάτι που προσεγγίζει το The Boys (προσοχή μόνο προς το στυλ όχι το σενάριο), οι σκηνές μάχης είναι γενικά ευχάριστες και διασκεδαστικές. Το πόσο θα την απολαύσετε εξαρτάται από τις απαιτήσεις που θα έχετε από αυτήν. Η σειρά φαίνεται πως θα έχει μέλλον στην πλατφόρμα και περιμένουμε μια καλύτερη 2η σεζόν τώρα που πάτησε στα πόδια της. Η πρώτη σεζόν αποτελείται από 8 επεισόδια των 45 λεπτών.