Μπορεί τα δεδομένα να ήταν διαφορετικά, όμως η τελετή απονομής των βραβείων Grammy κατάφερε να κλέψει την παράσταση, παρότι έγινε σε χαμηλούς τόνους.

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις δεν έλειψαν, ενώ ήταν μία βραδιά με ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, η Beyonce  έφτασε τα 28 βραβεία, τα περισσότερα από κάθε άλλη γυναίκα στην ιστορία του θεσμού, ενώ η Taylor Swift έγινε η πρώτη που κατακτά το βραβείο για το Άλμπουμ της Χρονιάς τρεις φορές.

Επιπλέον, η Αμερικανίδα R&B καλλιτέχνης H.E.R κέρδισε το βραβείο για Τραγούδι της Χρονιάς με το «I Can’t Breathe», έναν ύμνο που καλεί στον τερματισμό των φυλετικών διακρίσεων και της αστυνομικής βαρβαρότητας στον απόηχο των διαδηλώσεων που πυροδότησε η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ την περασμένη άνοιξη.

Το «I Can’t Breathe» αναφέρεται στα τελευταία λόγια που εκστόμισε ο Έρικ Γκάρνερ, ενός μαύρος Αμερικανός, πριν πεθάνει από ασφυξία κατά τη σύλληψή του από την αστυνομία στην Νέα Υόρκη τον Ιούλιο του 2014.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, υπήρξε ειδικό αφιέρωμα στις προσωπικότητες της μουσικής που έφυγαν από τη ζωή τη χρονιά που πέρασε και δυστυχώς ήταν περισσότερες από άλλες χρονιές λόγω του κορωνοϊού, Από τις πιο δυνατές στιγμές αυτής της ενότητας ήταν όταν ο Λάινελ Ρίτσι ερμήνευσε την διαχρονική επιτυχία «Lady» του Κένι Ρότζερς ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στους επίσης εκλιπόντες Ένιο Μορικόνε, Τσικ Κορία, Μπιλ Γουίδερς, Λίτλ Ρίτσαρντ κ.α.

Τα εντυπωσιακά και σε κάποιες περιπτώσεις δεν έλειψαν τα εκκεντρικά ντυσίματα, όπως μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες: