Για να ξεχάσετε ότι η καρδιά του καλοκαιριού σας βρίσκει στην πόλη αλλά και το γεγονός ότι για πολλούς οι καλοκαιρινές διακοπές φέτος φαντάζουν με όνειρο, επισκεφτείτε τα εξωτικά στέκια της πόλης και ταξιδέψτε έστω και νοητά σε μέρη μακρινά.

Απολαύστε σούπερ δροσιστικά και καλοκαιρινά cocktails σε εξωτικούς χώρους με ωραίες μουσικές που δεν θυμίζουν σε τίποτα ότι είστε στην Αθήνα.

Tiki

Από τα πρώτα exotica bar της πόλης, το μικρό και φιλικό Tiki bar στο Κουκάκι (Φαλήρου 15) διαθέτει έναν ιδιαίτερο χώρο που μας ταξιδεύει στην Πολυνησία των ’50s.

Μπαμπού, μπανανιές, κόκκινοι τοίχοι, λεοπάρ καθίσματα και μια μικρή σκηνή για live συνθέτουν την εικόνα, ενώ οι μουσικές που θα ακούσετε μπορεί να είναι από jazz και rock’n’roll μέχρι funky soul, disco και pop. Δυνατό χαρτί τα υπέροχα κοκτέιλ εμπλουτισμένα με μυρωδικά από τις γλάστρες του μαγαζιού.

Baba Au Rum

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα cocktail bars στην Αθήνα αλλά και του κόσμου, καθώς συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των World’s 50 Best Bars. Το «παιδί» του αξιόλογου bartender Θάνου Προυναρούς έχει στιγματίσει τα βράδια και τα ποτήρια όποιου το έχει επισκεφτεί με ψαγμένα αποστάγματα και βραβευμένες επιλογές.

Το Baba Au Rum διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές ρούμι στην Ευρώπη και τους πιο ταλαντούχους mixologists στην μπάρα του. Ο χώρος είναι παρεΐστικος και χαρούμενος, το σέρβις άψογο και η μουσική ευχάριστη. Όσο για τα ποτά… Αρκεί να πείτε τι σας αρέσει γευστικά και όλες σας οι επιθυμίες θα μετατραπούν μαγικά σε κοκτέιλ!

Bartesera

Από τα πρώτα μπαρ που ανέδειξαν την περιοχή γύρω από την Στοά Πραξιτέλους, καθιερώνοντάς την σε σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του κέντρου. Λίγα βήματα στη στοά και βρίσκεστε σε ένα υπέροχο, γεμάτο φυτά αίθριο, με οροφή που ανοίγει ή κλείνει ανάλογα με τα κέφια του καιρού. Με άλλους δύο χώρους εκατέρωθεν δημιουργεί μια urban exotica και ελαφρώς vintage αισθητική και αίσθηση ανακατεύοντας μοναδικά τις έννοιες «αστικό» και «φυσικό».

Οι μουσικές ακολουθούν ακριβώς αυτό το urban exotic ανακάτεμα, μιξάροντας funk μπασογραμμές, soul πνευστά, african εξωτικά κρουστά με σύγχρονα υλικά και ηχοτοπία της πόλης του σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και πολύ φρέσκο. Premium ετικέτες και μια εξαιρετικά φροντισμένη cocktail list, με signature αλλά και ελαφρώς πειραγμένες εκτελέσεις πάνω σε κλασικά κοκτέιλ, στις επιλογές των βραδινών θαμώνων του.

Meerkat Cocktail Safari

O Romain Krot, ένας από τους καλύτερους Γάλλους bartenders, άνοιξε στις αρχές του φθινοπώρου του 2017 ένα cocktail bar στο Κουκάκι. Ονομάζεται Meerkat, που σημαίνει σουρικάτα (μικρό θηλαστικό το οποίο ζει σε χώρες με θερμό κλίμα) και κατάφερε σχεδόν άμεσα να γίνει talk of the town.

Η διακόσμηση του χώρου χαρακτηρίζεται από τη χρήση των χρωμάτων και διάφορων διακοσμητικών στοιχείων που προέρχονται από την Αφρική. Τα υπέροχα cocktails προσαρμόζονται στα γούστα σας, ενώ τα σνακ, το brunch και τα επιδόρπια γεμίζουν ολοκληρωτικά το γευστικό πλάνο της ημέρας.

White Monkey

Στεγάζεται σε μια ανακαινισμένη μονοκατοικία στην καρδιά του Χαλανδρίου (Γρηγορίου Γυφτοπούλου 6) και θυμίζει bar του Ειρηνικού της δεκαετίας του ’50.

Το βλέμμα σας θα τραβήξει η εντυπωσιακή ταπετσαρία με τα παραδείσια πουλιά και τις πρασινάδες, ενώ οι μουσικές που κινούνται σε rock’n’roll, swing, μαύρους και τζαμαϊκανούς ρυθμούς θα σας βοηθήσουν να μπείτε στο κλίμα. Από το σούρουπο και μετά αποτελεί ιδανική επιλογή για super εξωτικά cocktails.