Είναι γεγονός ότι υπάρχουν κάποιες χαζοταινίες εκεί έξω που σε κάνουν να γελάς και σου αφήνουν ένα ωραίο αίσθημα. Έστω κι αν δεν είναι διασκεδαστικές με την πλήρη έννοια του όρου.

Κι αυτό ακριβώς είναι η νέα κωμωδία που μας έφερε το Netflix στις 22 Μαΐου.

«Τα πιτσουνάκια» τη λένε και είναι μια αστυνομική ρομαντική κωμωδία σε σκηνοθεσία Μάικλ Σοουάλτερ. Ένα περίεργο κράμα έρωτα και μυστηρίου με μια παράξενη τροπή, τύπου «Μάτια ερμητικά κλειστά».

Όπως σωστά υπέδειξε ένας κριτικός, είναι το είδος της ταινίας που θα έβλεπες στο αεροπλάνο. Και μέσα στα γεγονότα που ζούμε, αυτό μοιάζει με ένα δώρο, μια πολυτέλεια, από εποχές πολύ πιο αθώες και ξένοιαστες.

Οι Κουμάιλ Ναντζιάνι και Ίσα Ρέι παίζουν λοιπόν ένα ερωτευμένο άλλοτε ζευγάρι της Νέας Ορλεάνης που τα έχουν εδώ και τρία χρόνια, μετά τη συγκατοίκηση είδαν όμως τη σχέση τους να παίρνει την κάτω βόλτα.

Εκείνος είναι ντοκιμαντερίστας, εκείνη διαφημίστρια και όλα μοιάζουν να έχουν τελειώσει μεταξύ τους. Όταν θα συμβεί όμως ένα τροχαίο που θα τους φέρει στα άδυτα μιας μυστικής σέχτας, όλα θα αλλάξουν μαγικά.

Τώρα πρέπει να συνεργαστούν για να λύσουν το μυστήριο και να ξεμπλέξουν από τις κατηγορίες. Από δω και πέρα ξεκινάνε μια σειρά κωμικών καταστάσεων, σωστές φάρσες κάποιες φορές, που μοιάζουν με screwball κωμωδία του 21ου αιώνα!

Η ταινία παραμένει ανάλαφρη σε όλα της. Κι έτσι ακριβώς μπορεί να απογειωθεί…