Όχι λιγότεροι από 100 εθελοντές παίρνουν μέρος σε ένα πρωτόγνωρο για τα χρονικά της τηλεόρασης πείραμα, μια σειρά δοκιμασιών που εξερευνούν ερωτήματα γύρω από την ηλικία, το φύλο, την ευτυχία και άλλες πτυχές της ανθρώπινης κατάστασης.

«Το Πείραμα των 100» ονόμασε στα ελληνικά το Netflix το «100 Humans», τη σειρά ντοκιμαντέρ που είναι ήδη διαθέσιμη (από τις 13 Μαρτίου).

Τα πειράματα πάνω στους 100 αυτούς ετερόκλητους συμμετέχοντες παρουσιάζουν οι κωμικοί Ζέιναμπ Τζόνσον και Σάμι Ομπέιντ, η ηθοποιός και συγγραφέας Άλι Γουόρντ και ειδικοί στον εκάστοτε τομέα εξερεύνησης.

Ενήλικες από διαφορετικά περιβάλλοντα θα υποβληθούν σε άλλοτε διασκεδαστικές, άλλοτε δυσκολότερες δοκιμασίες, δίνοντάς μας μια απάντηση για τα πράγματα που μας κάνουν ανθρώπους.

Μερικές θεματικές, λόγου χάρη, που θα παίξουν στην οθόνη αφορούν στο «ποιο είναι το καλύτερο σεξ;», «υπάρχει σωστός τρόπος χρήσης της τουαλέτας;», «τι συμβαίνει με τα πόδια μας;» και τέτοια πράγματα.

Ερωτήματα που μας έχουν απασχολήσει ή και όχι δηλαδή, προσφέροντας άβολες κάποιες φορές αλήθειες σε μια σειρά θεμάτων περί ανθρώπινης συμπεριφοράς και φύσης.

Οι συμμετέχοντες θα περάσουν δοκιμασίες, προκλήσεις, ακόμα και «βασανιστήρια» ως έναν βαθμό, πάντα προς αναζήτηση της επιστημονικής αλήθειας…