Εκθέσεις, περίπατοι, εκδηλώσεις για παιδιά σε ρυθμό αποκριάτικο αλλά και Open Day στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών περιλαμβάνει το πρόγραμμα αυτού του Σαββατοκύριακου.

Τον αγαπημένο Εδουάρδο Σακαγιάν και τους «θεατές» του θα απολαύσουν όσοι βρεθούν το Σάββατο στην γκαλερί Καλφαγιάν, ενώ την ίδια μέρα τα παιδιά μπορούν να εμπνευστούν από τον Πικάσο και να φτιάξουν τις δικές τους μάσκες με ανακυκλώσιμα υλικά στη Δημοτική Πινακοθήκη της Αθήνας.

Η Κυριακή είναι η ημέρα που όσοι αγαπούν τη φωτογραφία μπορούν να απολαύσουν μια βόλτα στον Εθνικό Κήπο και ταυτόχρονα ένα ταξίδι στον χρόνο και στην «Παλαιά Αθήνα». Το απόγευμα η Open Day στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών προσκαλεί το κοινό να περιπλανηθεί ελεύθερα.

Κατασκευή μάσκας στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων

Πρεμιέρα κάνει αύριο Σάββατο το πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων, και τα παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν μάσκες εμπνευσμένες από τον Πάμπλο Πικάσο.

Το εικαστικό εργαστήρι κατασκευής αποκριάτικης μάσκας με ανακυκλώσιμα υλικά υλοποιείται στις 16:00 στη Δημοτική Πινακοθήκη του δήμου Αθηναίων.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο 210 5202420 (τελευταία ημέρα σήμερα Παρασκευή, 10.00 – 14.00).

Εδουάρδος Σακαγιάν στην Γκαλερί Καλφαγιάν

«Εμείς» τιτλοφορείται η ατομική έκθεση του Εδουάρδου Σακαγιάν στη γκαλερί Καλφαγιάν

«Άνθρωποι μαζί, με πλήρη τα ατομικά τους χαρακτηριστικά, εικονίζονται όρθιοι ή καθιστοί μαζί, σε απόσταση από εμάς, ακίνητοι ή σε κίνηση, σε πρώτο πλανο, οι οποίοι ενσαρκώνουν στο έπακρο την ιδιαιτερότητα και μοναδικότητα. Όλοι τόσο διαφορετικοί και ταυτόχρονα όλοι τόσο ίδιοι, με την έννοια οτι ενώ όλοι φαίνεται να διαφέρουμε κατά βαθος όλοι μοιάζουμε» σημειώνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Μαρτίου και το Σάββατο οι ώρες λειτουργίας είναι 11-3.

Ραντεβού στον Εθνικό Κήπο για μια βόλτα στην «Παλαιά Αθήνα»

Φωτοεξόρμηση στον Εθνικό Κήπο με θέμα την «Παλαιά Αθήνα» δίνουν στις 11:30 το πρωί της Κυριακής οι Greek Instagramers Events.

Το event απευθύνεται σε όλους τους φίλους της φωτογραφίας, παντός επιπέδου και ο καθένας μπορεί να φωτογραφίσει με οτιδήποτε εξοπλισμό διαθέτει. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους και το μόνο που χρειάζεται είναι η έγκαιρη προσέλευση στο σημείο εκκίνησης (Είσοδος λεωφόρου Αμαλίας- Ηλιακό ρολόι)

Open Day την Κυριακή στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Για άλλη μία χρονιά, το Open Day εισβάλλει σε όλους τους χώρους της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να περιπλανηθούν ελεύθερα στους χώρους της και να δημιουργήσουν τις προσωπικές διαδρομές τους μέσα από απρόσμενες ηχητικές συναντήσεις.

Οι δράσεις αρχίζουν στις 4 το απόγευμα και είναι δωρεάν με δελτία εισόδου.