Ο Yury Nikolayevich Grigorovich, ο σπουδαιότερος εν ζωή ρώσος χορογράφος, θα δώσει το «παρών» στις παραστάσεις «Η λίμνη των Κύκνων» και «Δον Κιχώτης», που παρουσιάζονται στο θέατρο Badminton, από τις 15 έως τις 22 Οκτωβρίου.

Ο ζωντανός θρύλος του μπαλέτου Μπολσόι και για 30 χρόνια καλλιτεχνικός του διευθυντής έφτασε στην Αθήνα προκειμένου να βρεθεί στις παραστάσεις του Grigorovich Ballet Theatre of Russia.

Λάτρης της Ελλάδας και του ελληνικού πολιτισμού, έχει και στο παρελθόν δηλώσει ότι η χώρα μας αποτελεί πάντα γι’ αυτόν πηγή έμπνευσης και θεωρεί πολύ σπουδαίο για τον ίδιον σαν δημιουργό, να παρουσιάζει τα έργα του εδώ, στη χώρα που θαυμάζει και αγαπά.

Από την άλλη, όπως ανακοινώθηκε, ο Ruslan Skvortsov, Principal Dancer των Μπολσόι δεν θα μπορέσει λόγω τραυματισμού, να πάρει μέρος στις παραστάσεις της Αθήνας.

Στη θέση του, το ρόλο του πρίγκιπα Ζίγκφριντ, θα χορέψει ένα άλλο μεγάλο αστέρι, ο Yevgeny Ivanchenko, Principal Dancer των Μαριίνσκι (πρώην Κίροφ).

Ο Γεβγκένι Ιβαντσένκο γεννήθηκε στο Άσκαμπατ του Τουρκμενιστάν και αποφοίτησε από την ακαδημία ρωσικού μπαλέτου Vaganova. Μπήκε στο μπαλέτο Μαριίνσκι το 1992 και έγινε σολίστ το 1996. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- πρωταγωνιστικούς ρόλους στα έργα: Λίμνη των Κύκνων, Ωραία Κοιμωμένη, Δον Κιχώτης, Καρυοθραύστης, Ζιζέλ, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Κάρμεν, Κουρσάρος, Μπαγιαντέρα, Ραϊμόντα, κ.ά.

Με το μπαλέτο Μαριίνσκι έχει περιοδεύσει στη Μ. Βρετανία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία και την Κορέα.