Στη σκηνή του θεάτρου Δημήτρης Χορν και υπό το σκηνοθετικό βλέμμα του Σταμάτη Φασουλή ανεβαίνει ο Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος θα ερμηνεύσει τον τραπεζίτη «Τζον Γαβριήλ Μπόρκμαν» του Ερρίκου Ίψεν.

Γραμμένο το 1896 με κεντρικό ήρωα έναν άνθρωπο παθιασμένο για την εξουσία και τον πλούτο, το έργο είναι ταυτόχρονα κλασσικό και σύγχρονο. Αντικατοπτρίζει την απαξίωση της ηθικής, την ανυπαρξία των συναισθημάτων και το ανελέητο κυνήγι χρήματος και δύναμης.

Ο τραπεζίτης Μπόρκμαν που φυλακίστηκε για κατάχρηση επιστρέφει στο σπίτι του, αποφασισμένος να μείνει κλεισμένος εκεί μέχρι το θάνατο του. Η γυναίκα του, το παιδί του και η δίδυμη αδελφή της γυναίκας του ζωντανεύουν όλο το παρελθόν και μέσα σε μία νύχτα λύνεται ο γόρδιος δεσμός μιας ολόκληρης ζωής .

Συντελεστές: Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη Σχεδιασμός Φωτισμών: Λευτέρης Παυλόπουλος Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Λύρας

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Γιώργος Κιμούλης, Ρούλα Πατεράκη , Σμαράγδα Σμυρναίου, Γιώργος Ζιόβας, Αμαλία Νίνου, Νάνα Παπαδάκη, Γιάννης Καπελέρης, Ελευθερία Μπενοβία.

Η πρεμιέρα της παράστασης αναμένεται στο τέλος Οκτωβρίου.

Στη νέα θεατρική του στέγη, ο Γιώργος Κιμούλης θα πρωταγωνιστήσει επίσης στο έργο «Ο Επιστάτης» του Χάρολντ Πίντερ, που θ΄ανέβει περίπου τον Φεβρουάριο και θα παίζεται παράλληλα με τον Μπόρκμαν, εγκαινιάζοντας μ’ ένα πρόγραμμα ρεπερτορίου τη συνεργασία του με την Ελληνική Θεαμάτων.