Ευχάριστα νέα για όσους από εσάς μείνατε άφραγκοι μετά το σαββατοκύριακο, αφού έχουμε να σας προτείνουμε αρκετές ιδέες για δωρεάν έξοδο απόψε. Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση διοργανώνει η Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, Πρόκειται για μια θεματική έκθεση με σχέδια ελληνικών παραδοσιακών ενδυμασιών από όλες τις περιοχές της χώρας από τον σκιτσογράφο Γήση Παπαγεωργίου, πλαισιωμένα από δημιουργίες γνωστών ελλήνων και ξένων σχεδιαστών μόδας. Παράλληλα με τα σχέδια ελληνικών ενδυμασιών εκτίθενται δημιουργίες των Jean-Paul Gaultier και John Galliano αλλά και των γνωστών ελλήνων σχεδιαστών μόδας Ιωάννη Γκία, Γιώργου Ελευθεριάδη, Σοφίας Κοκοσαλάκη, Θάνου Κυριακίδη, Άγγελου Μπράτη, Δημήτρη Ντάσιου, Ορσαλίας Παρθένη, Deux Hommes, MiRo σε μια απόπειρα «συνομιλίας» της τοπικής ενδυματολογικής παράδοσης με την σύγχρονη μόδα. Με αυτόν τον τρόπο η ελληνική παραδοσιακή φορεσιά αναδεικνύεται όχι ως μουσειακό είδος ή ως πεπερασμένο ιστορικό γεγονός αλλά ως πηγή έμπνευσης και ζωντανού ενδιαφέροντος. Είσοδος ελεύθερη για όλους.

Το dasein οργανώνει κινηματογραφικές προβολές αφιερωμένες σε σκηνοθέτες, είδη και «σχολές», που έγραψαν και γράφουν ιστορία. Με δωρεάν είσοδο, αφού πάρεις το αγαπημένο σου ρόφημα ή ποτό, μπορείς να δεις δύο ή και τρεις προβολές κάθε φορά, σε ένα ζεστό, φιλικό, «σπιτικό» περιβάλλον με εξαιρετικές συνθήκες ήχου και εικόνας (οθόνη 240cm πλάτος). Σήμερα απολαύστε στις 20:30 το Following του Κρίστοφερ Νόλαν. Την ταινία προλογίζει ο κριτικός κινηματογράφου Τάσος Θεοδωρόπουλος.

Την ταινία «The Birth of a Nation – Η γέννηση ενός έθνους» μπορείτε να παρακολουθήσετε απόψε στις 21:00 σο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Πειραιώς, στο πλαίσιο του 1ου φεστιβάλ βωβού κινηματογράφου που διοργανώνει το Ίδρυμα σε συνεργασία με το Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Ο Μιχάλης Κακογιάννης διάλεξε και προτείνει 19 από τις αγαπημένες του ταινίες, που γυρίστηκαν στις ΗΠΑ, στις απαρχές του κινηματογράφου. Είσοδος ελεύθερη για όλους.

Η Μάνια Παπαδημητρίου (αφήγηση, τραγούδι) και ο Κώστας Βόμβολος (πλήκτρα, ηλεκτρονικά, φωνή) παρουσιάζουν μια μουσική παράσταση βασισμένη σε κείμενα από τις «Αόρατες πόλεις» του Ι.Καλβίνο, τις «Φωνές του Μαρακές» του Ε.Κανέτι, τις «Μεταμορφώσεις πόλεων» του Μ.Πιερή, συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς του Κ.Βόμβολου, καθώς και τραγούδια των Ζ. Μπρελ, Τ. Γουέιτς, Μ. Χατζιδάκι, Μ.Θεοδωράκη κ.ά. Στο Black Duck, Χρήστου Λαδά 9Α & Σταδίου απόψε στις 22:30 με ελεύθερη είσοδο. (Χρέωση μόνο στο ποτό).