Σήμερα 6 Οκτωβρίου, τα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ» φιλοξενούν δύο σημαντικούς καλλιτέχνες, τον Γιάννη Βακαρέλη και τον Μανώλη Μητσιά, σε μια συναυλία που τιτλοφορείται «Μέλος και Λόγος» και θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Οι δύο πυλώνες του τραγουδιού, οι δύο βασικοί συντελεστές όλων σχεδόν των σκηνικών τεχνών και γιατί όχι – του όποιου ένλογου οικουμενικού πολιτισμού, μέσα από μια ισότιμη παρουσία δύο μεγάλων σολιστών, δύο αυθεντικών εκπροσώπων τους. Μία παράσταση για δύο σημαντικούς καλλιτέχνες, μια συναυλία – σημειολογική προσέγγιση της έννοιας «αρμονία». Ένα οδοιπορικό από τα μονοπάτια της υπαινικτικά αυτάρεσκης αισθητικής, πλην όμως γοητευτικής, δημιουργικής και εμπνευσμένης δυναμικής της «μονάδας», ως τα σταυροδρόμια των υπερβατικών συνευρέσεων.

Δύο κορυφαίοι έλληνες καλλιτέχνες σε μια ιστορική συνεύρεση. Μια αναπάντεχη συνάντηση του κλασικού με το μοντέρνο, το λαϊκό, το παραδοσιακό. Ένα εμπνευσμένο και τολμηρό πρόγραμμα-ξενάγηση στους τόπους της οικουμενικής μελωδίας. Ιχνηλατώντας απ’ τη μια τα μονοπάτια συμφωνικών αριστουργημάτων και παρακολουθώντας απ’ την άλλη τη χάραξη νέων από τους σύγχρονους παγκόσμιους αλλά και τους δικούς μας εθνικούς μύθους.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ