Φιλικό περιβάλλον, υπέροχοι χώροι με ρετρό αισθητική που ταξιδεύουν στο χθες και ελληνικές γεύσεις του σήμερα παντρεύονται αρμονικά στα νέας γενιάς μεζεδοπωλεία που ακολουθούν.

Δώστε ραντεβού με την παρέα σε κάποιο από αυτά και να είστε σίγουροι ότι το τραπέζι δεν θα αδειάσει ποτέ. Ούτε από φαγητό, ούτε από ποτό!

Γάκιας Καφενείον Μεζετζίδικον

Καφενείο και Μεζετζίδικο, όπως δηλώνει και από την ονομασία του, ο Γάκιας στη Νέα Ερυθραία (Ευαγγελιστρίας & Κρήνης 8) μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από σκηνικό, παλιάς, καλής ελληνικής ταινίας. Τυροπιτάρι από την Αμοργό, κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα βότανα, φάβα Σαντορίνης, λαδένια Κιμώλου στις αγαπημένες επιλογές του κοινού. Στα μεγάλα ατού του η μεγάλη ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα και η value for money φιλοσοφία.

Αστέρ

Μικρό και γουστόζικο γευστικό στέκι στα Άνω Πετράλωνα, που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ένας μεταμοντέρνος κρητικός καφενές. Στα λιγοστά τραπεζάκια του στο υπόγειο με τη ρετρό ατμόσφαιρα –χρωματιστά πλακάκια στο πάτωμα, παλιά έπιπλα, μίνιμαλ ξύλινα τραπέζια και υπέροχα σερβίτσια– απολαμβάνουμε νόστιμους κρητικούς μεζέδες, οι οποίοι γίνονται καθημερινά ανάρπαστοι.

Μυζηθροπιτάκια με μέλι, χοχλιοί μπουμπουριστοί, πατάτες οφτές και άλλοι εκλεκτοί μεζέδες συνδυάζονται ιδανικά με ρακή ή με χύμα κρασάκι.

Φάνη Μεζέ

Σε μια παλιά μονοκατοικία στο Χολαργό (Ασπασίας 91Γ), σερβίρει παραδοσιακούς μεζέδες, με κάποιους από αυτούς να φέρουν και πινελιές από τη σύγχρονη κουζίνα. Με παρεΐστικο περιβάλλον, το μεζεδοπωλείο Φάνη Μεζέ σερβίρει φρεσκοκομμένα στο χέρι τραγανά, τηγανητά κολοκυθάκια, σαγανάκι με φέτα και ντομάτα, λουκάνικο με μανιτάρι, χοιρινή τηγανιά, λαχταριστά κεφτεδάκια κ.α. Η σχέση ποιότητας- τιμής στα βασικά χαρακτηριστικά του.

Ονειρία

Παρόλο που βρίσκεται στο κέντρο του Χαλανδρίου (Κολοκοτρώνη 8), σας μεταφέρει πίσω στο χρόνο με τη νοσταλγική ατμόσφαιρα που το διακρίνει. Στεγασμένο σε ένα παλιό δίπατο σπίτι, διαθέτει μια όμορφη σάλα διακοσμημένη με αντίκες, καθώς και μια υπέροχη αυλή για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το τραπέζι γεμίζει με κλασικούς, ελληνικούς μεζέδες με μοντέρνες πινελιές, παρασκευασμένους με μεράκι και αγνά προϊόντα. Το μεζεδοπωλείο Ονειρία αποτελεί ιδανικό προορισμό για μεζεδοκατάσταση υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής.

Senios

Με νέο concept και διάθεση… α λα παλαιά, ο Senios (Καλαμιώτου 15) υποδέχεται, πλέον, τους φίλους του προσφέροντας τους ξεχωριστές στιγμές αφιερωμένες στο γνήσιο αθηναϊκό ευ ζην. Η καινούρια ταυτότητα του Σένιου δίνει μια νέα διάσταση στο παραδοσιακό μεζεδοπωλείο αφήνοντας στους επισκέπτες την αίσθηση της παλαιάς Αθήνας.

Διατηρώντας τη vintage αισθητική που τον ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή, ο  χώρος του προβάλλει ανανεωμένος με την ανοιχτή κουζίνα να κερδίζει μεμιάς το βλέμμα. Την ίδια στιγμή τα μαρμάρινα τραπεζάκια και οι ξύλινες καρέκλες μυούν τον επισκέπτη στη ρετρό ατμόσφαιρα που τον χαρακτηρίζει. Στην κουζίνα του ο chef Δημοσθένης Μπαλόπουλος δημιουργεί γεύσεις με βασικό συστατικό την παράδοση σε συνδυασμό με στοιχεία της νέας ελληνικής γαστρονομίας.

Oι λάτρεις των ελληνικών αποσταγμάτων θα ανακαλύψουν επίσης μια μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες τσίπουρου, ούζου και κρασιού που θα συνοδεύσουν ιδανικά τις προτάσεις του φαγητού, ενώ το φινάλε γράφεται με σπιτικά γλυκίσματα όπως οι μελωμένοι ζεστοί λουκουμάδες με παγωτό και το σοκολατένιο μωσαϊκό.