Τα μπαράκια της Αθήνας καλούν για καλοκαιρινά cocktails κάτω από τον έναστρο ουρανό, γι αυτό όσοι έχει μείνει στο κλεινόν άστυ μην χάσετε την ευκαιρία να τα επισκεφτείτε τώρα που οι θαμώνες τους είναι αισθητά λιγότεροι.

Με υπέροχες αυλές και χαλαρό περιβάλλον, απολαύστε το κους κους με την παρέα χαλαρώνοντας στους υπέροχους χώρους τους.

Το Λοκάλι

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν μπορείτε να βρείτε σε ένα μέρος αυτά που σερβίρονται σε ένα μπαρ και αυτά που μαγειρεύονται σε μια καλή ταβέρνα; Η απάντηση είναι «δύσκολα», ωστόσο η άρτι αφιχθείσα ελληνική παμπ Το Λοκάλι στου Ψυρρή, έρχεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο.

Στο κομμάτι του ποτού επιλεγμένα ελληνικά κρασιά, εγχώρια και ξένα αποστάγματα, ποτά, μπίρες και cocktails θα αποτελούν το δυναμικό της μπάρας του. Στα συν και ο specialty καφές που θα σερβίρεται από το πρωί.

Six D.O.G.S

Ο πολυεπίπεδος κήπος του αγαπημένου Six D.O.G.S (Αβραμιώτου 6-8), με τη χαριτωμένη neon πινακίδα του να οδηγεί τους περαστικούς στο βάθος του, είναι καθημερινά, χειμώνα-καλοκαίρι, γεμάτος. Μετά από μια βόλτα στην Ερμού και στα πέριξ, μπορείτε να καθίσετε εδώ για καφέ, ποτό ή γλυκό, ανάλογα με τα κέφια. Σε όσα πρέπει να δοκιμάσετε, επίσης, και τα εμπνευσμένα cocktails του. Ο χώρος κερδίζει τις εντυπώσεις με τη χαλαρή ατμόσφαιρά του.

Κύριος Χου

Σε ένα νεοκλασικό του 1933 στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων συναντάται ο Κύριος Χου. Εναρμονισμένος απόλυτα με τη γραφική γειτονιά των Άνω Πετραλώνων, έχει διατηρήσει ανέπαφα κάποια στοιχεία της παλιάς μονοκατοικίας –το παλιό χαρακτηριστικό πλακάκι και την θεσπέσια αυλή– όπου φιλοξενείται και αποτελεί cozy νεανικό στέκι, ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Ιπποπόταμος

Μετά από 40 χρόνια λειτουργίας (βρίσκεται στον πεζόδρομο της Δελφών από το 1978), συνεχίζει να αποτελεί αγαπημένη επιλογή τόσο για την επιμονή του στην πιο χαλαρή φιλοσοφία του (προσιδιάζει περισσότερο στα γειτονικά Εξάρχεια, και όχι στο Κολωνάκι, όπου και εντοπίζεται), όσο και για τις ποιοτικές υπηρεσίες του.

Εδώ και κάποια χρόνια έχει περάσει σε νέους ιδιοκτήτες, οι οποίοι διατήρησαν το concept του αναλλοίωτο. Must επιλογή τα τραπεζάκια που στήνει στην αυλή του νεοκλασικού κτιρίου του 1903, στο οποίο στεγάζεται.