Πιάτα που μυρίζουν ελληνική παράδοση και συνοδεύονται ιδανικά από τσίπουρο ή κρασάκι γεμίζουν το τραπέζι της παρέας.

Στέκια που φημίζονται για τους ποικίλους και γευστικούς μεζέδες τους, την φιλική ατμόσφαιρα και το παρεΐστικο κλίμα σας καλούν για γευστικές και οικονομικές εξόδους στο κέντρο της πόλης.

Σβούρα

Στον πεζόδρομο της Δράκου, στο Κουκάκι, από τα πιο δημοφιλή στέκια στην περιοχή για καφέ, ρακές και μεζεδάκια. Αντιπροσωπευτικός «εκπρόσωπος» της φιλοσοφίας των καφενείων «νέας εποχής», διαθέτει φιλική ατμόσφαιρα, εξαιρετικό καφέ και γευστικές προτάσεις που συνοδεύουν ιδανικά τα εκλεκτά, ελληνικά αποστάγματα.

 Το Λαΐνι

Αυθεντικό κρητικό καφενείο σε μια ήσυχη γωνιά του Κεραμεικού (Αρτεμισίου 40). Σας καλημερίζει από νωρίς το πρωί με καφέ, ενώ όσο περνάει η ώρα σερβίρει νόστιμους κρητικούς μεζέδες με διαλεχτά καλούδια από την Κρήτη.

Αυγά με στάκα, παραδοσιακή σφακιανόπιτα, σπιτικά ντολμαδάκια και χοχλιοί μπουμπουριστοί στα κρητικά πιάτα που σίγουρα θα δοκιμάσετε. Συνδυάστε με παγωμένη κρητική ρακή ή ρακόμελο. Συχνά θα συναντήσετε ζωντανή μουσικά με λαούτο και λύρα.

Συντρίμμι

Κρυμμένο σε ένα στενάκι πίσω από τον κεντρικό πεζόδρομο του Θησείου (Αμφικτύονος 33), το Συντρίμμι είναι ένα συνεργατικό καφενείο και φιλοξενείται σε μια πανέμορφη κατοικία του 19ου αιώνα.

Η εντυπωσιακή γαλάζια πόρτα ανοίγει και πίσω της προβάλλει ένας χώρος φτιαγμένος με αγάπη και πολύ μεράκι. Ανοιχτό από το πρωί, σερβίρει καφέ και νόστιμους μεζέδες, γλυκόπιοτη ρακή και κρασάκι. Κάθε Κυριακή διοργανώνει events με ζωντανή μουσική.

Η Λέσβος

Αυθεντικές, παραδοσιακές γεύσεις της Λέσβου σε ένα διαχρονικό στέκι επί της Εμμανουήλ Μπενάκη (νο 38). Πρωτολειτούργησε λίγο μετά τον εμφύλιο και σερβίρει γευστικούς ουζομεζέδες που γράφουν… ιστορία. Λιτός και απέριττος ο χώρος με κλασικές ξύλινες καρέκλες καφενείου και τραπέζια στρωμένα με τον χάρτη του νησιού των ιδιοκτητών.

Η έμφαση, άλλωστε, εδώ δίνεται στην γεύση. Οι καραβίδες της Λέσβου ξακουστές, το χταπόδι και η χωριάτικα στα εκ των ουκ άνευ συνοδεύουν ιδανικά το περίφημο ούζο του νησιού.

Ατλαντικός

Αν δεν σας το συστήσει κάποιος, στο δρομάκι που είναι κρυμμένο στου Ψυρρή (Αυλητών 7) σίγουρα δεν θα το ανακαλύψετε. Εκτός αν περάσετε τυχαία απ’ έξω. Το μάτι δεν το γεμίζει, ωστόσο σερβίρει πιατάκια με ψάρι και θαλασσινά που γεμίζουν το στομάχι και με το παραπάνω και σωστό τσίπουρο. Καλομαγειρεμένες και πάντα φρέσκες οι προτάσεις του, θα σας κάνουν να το καθιερώσετε σε καθιερωμένο γευστικό στέκι στο κέντρο.