Μετά την μεγάλη επιτυχία της 6ης επίσημης διοργάνωσης του Athens Video Art Festival 2010 στην Αθήνα, στην οποία δόθηκε η ευκαιρία σε χιλιάδες κόσμο να έρθει κοντά και να απολαύσει δημιουργίες από όλο το φάσμα των ψηφιακών τεχνών, ακολουθεί η παρουσίαση του γεγονότος στην ελληνική περιφέρεια με την συνδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Έτσι, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ ταιδεύει στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων της Ελλάδας, που εκπροσωπεί την χώρα μας διεθνώς κερδίζοντας φορείς, κοινό, και την υποστήριξη περισσότερων από 7.200 καλλιτεχνών από 50 χώρες από όλο τον κόσμο.

Οι δράσεις του Athens Video Art Festival στην περιφέρεια στοχεύουν στην ανάδειξη, εξέλιξη και εξάπλωση του σύγχρονου πολιτισμού και την επικοινωνία των ψηφιακών τεχνών στην ελληνική περιφέρεια.

Το κοινό της περιφέρειας θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει εντυπωσιακές προβολές video art, animations καθώς και εκθέσεις βίντεο – εγκαταστάσεων και ψηφιακής εικόνας (digital image), δίνοντας ενεργά το παρόν στην μεγάλη αυτή γιορτή του σύγχρονου πολιτισμού.

Σημειώνεται ότι μέρος των δράσεων στην περιφέρεια αποτελεί το πρόγραμμα Feel Free to Feel Green το οποίο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και αφύπνιση του κοινού σε θέματα περιβαλλοντικής μέριμνας, στo οποίo παρουσιάζονται «περιβαλλοντικά – ευαίσθητα» έργα όλων των κατηγοριών που αφορούν στην ευρύτερη σχέση του σύγχρονου Ανθρώπου με τη Φύση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.