Ένας άνεμος οργής θα σαρώσει το λευκό τοπίο της σκηνής του Kireru. Μια θάλασσα από λευκά πλαστικά μαχαιροπίρουνα θα υποχωρεί με θόρυβο καθώς οι οκτώ εκπληκτικοί χορευτές, από πέντε διαφορετικές χώρες, που συμπράττουν με τους RootlessRoot, θα φέρνουν στη σκηνή ένα χορό υψηλής τάσης, εκτός ορίων, υπέροχα απελευθερωτικό. Η άλλοτε νοσταλγική και άλλοτε σκληρή μουσική του Πάρις θα συντροφεύει μια παράσταση-μανιφέστο, που ξεκινά με τη διατύπωση «πρώτα θα καταβροχθίσουμε όλα σας τα άλογα».

Στο Kireru, που στα ιαπωνικά σημαίνει «ξέσπασμα οργής», χορός και γλυπτική γίνονται ένα: η εσωτερική αγωνία για τον κόσμο εκφράζεται με μια διαρκή πάλη μεταξύ των χορευτών, η οποία με την ενέργειά της αναδιαμορφώνει συνεχώς ένα σκηνικό από μαλακό πηλό. Στο περιβάλλον τρομακτικής πίεσης όπου ζούμε, και όπου όλοι μας είμαστε ταυτόχρονα θύματα και θύτες, οι RootlessRoot επιλέγουν να ονειρευτούν τη στιγμή που τα εγκεφαλικά όρια του πολιτισμένου Δυτικού ανθρώπου θα υποχωρήσουν με πάταγο για να επιτρέψουν στο σώμα να εκφράσει την απόλυτη ελευθερία.

Η παράσταση θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα, στις 17 Οκτωβρίου στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί σε σκηνές της Ευρώπης.

Σκηνοθεσία & Χορογραφία: RootlessRoot (Λίντα Καπετανέα / Jozef Fruček)
Μουσική Σύνθεση: John Parish
Ζωντανή Μουσική: John Parish και το συγκρότημά του
Εικαστική επιμέλεια: RootlessRoot & Πάρις Μέξης
Σκηνικά: Πάρις Μέξης
Κοστούμια: Isabelle Lhoas & Frederick Denis
Δραματουργία: Martin Kubran
Σχεδιασμός Φωτισμού: Λευτέρης Παυλόπουλος
Δημιουργία & Εκτέλεση: Αιμίλιος Αράπογλου, Paul Blackman, Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, Annamari Keskinen, Daniel Raček, Manuel Ronda, Διογένης Σκαλτσάς, Αγγελική Τρομπούκη
Μουσικοί: John Parish (κιθάρες, πλήκτρα), Jean-Marc Butty (ντραμς, πλήκτρα), Giovanni Ferrario (μπάσο, πλήκτρα, κιθάρα), Jeremy Hogg (κιθάρες)
Ηχολήπτης συγκροτήματος John Parish: Marco Tagliola
Ανάπτυξη Σκηνικών Στοιχείων: Ηλιάνα Σκουλάκη
Τεχνικός Διευθυντής: Μανώλης Βιτσαξάκης
Ηχολήπτης των RootlessRoot: Κωστής Παυλόπουλος
Βοηθός Σκηνογραφίας: Μαντώ Ψυχουντάκη & Αφροδίτη Χατζησωκράτη
Δημιουργία προωθητικού βίντεο: Αριστείδης Ζαγκλής
Γραφιστικά: Beetroot