Αν το καλοδείς, πρόκειται για την αρχαιότερη μορφή τέχνης. Την πρώτη, δηλαδή, και σχεδόν ενστικτώδη δίοδο έκφρασης των καλλιτεχνικών ανησυχιών κάθε ανθρώπου που επιθυμεί να επικοινωνήσει «ζωντανά» και «εδώ και τώρα» με τους αποδέκτες της δημιουργίας του.

Και, μέρες… ματιασμένες και δύσκολες που ζούμε, πρόκειται σίγουρα για μια τέχνη που απαιτεί λίγα, ελάχιστα, μέσα για να υπάρξει –αρκεί να υπάρχει κέφι και άφθονη φαντασία.

Τα υπόλοιπα θα βρεθούν στο «εδώ και τώρα», που λέγαμε… Τούτων δοθέντων, η μη κερδοσκοπική εταιρεία Multi-art Projects, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου, αποφάσισε να… παραδώσει την πρωτεύουσα του ακριτικού νομού στην τέχνη του δρόμου.

Επί δυο μέρες, λίγο μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παραστάσεις θεάτρου, χορού και κουκλοθεάτρου, μαζί με νούμερα από το τσίρκο, παρελάσεις, αλλά και παζάρια με χειροποίητα είδη, συν διάφορα ψιλοαυθόρμητα πάρτι, θα αλώσουν τις πλατείες και τους πεζόδρομους των Ιωαννίνων μιας πόλης που, ούτως ή άλλως, ζει… στους δρόμους και ξέρει να εκφράζεται μέσα σε αυτούς. Στους δρόμους των Ιωαννίνων στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου και χωρίς αντίτιμο.

Πηγή: tospirto.net