«Παρά την οικονομική κρίση και τα συνεχή προβλήματα, για μας δεν υπάρχουν εκπτώσεις. Θέλουμε μια καλή παράσταση που θα κάνει τον κόσμο ευτυχισμένο».

Σε αυτήν τη φράση ο πρωταγωνιστής της παράστασης «Όρνιθες», Βασίλης Χαραλαμπόπουλος συμπύκνωσε τους στόχους και τις επιθυμίες της θεατρικής ομάδας του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης.

Ο διαχρονικός Αριστοφάνης επανέρχεται για να κάνει τον κόσμο να γελάσει και να σκεφτεί, με ένα θέμα πιο επίκαιρο από ποτέ, σύμφωνα με τον ηθοποιό.

Πρόκειται για την ιστορία δύο πολιτών που θέλουν να δραπετεύσουν από έναν κόσμο διαφθοράς και αναζητούν έναν κόσμο ιδανικό, την ουτοπία τους.

«Αυτό που θέλουμε να υπερτονίσουμε κι εμείς με την παράσταση είναι πως σημασία δεν έχει να βρεις το στόχο αλλά να μην πάψεις να τον αναζητάς, να συνεχίσεις να ελπίζεις, να ζεις!», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χαραλαμπόπουλος.

Την παράσταση παρουσίασαν, σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, οι συντελεστές της, με αφορμή την «άνοδο» αυτής στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι «Ορνιθες» θα παρουσιαστούν: Την Παρασκευή και το Σάββατο (27 και 28 Ιουλίου) στην Καβάλα (Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων), τη Δευτέρα και την Τρίτη (30 και 31 Ιουλίου) στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη και την Τετάρτη 1 Αυγούστου στο αμφιθέατρο Σίβηρης στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Προσαρμοσμένη στα νέα οικονομικά δεδομένα, σύμφωνα με τους συντελεστές, είναι η τιμή του εισιτήριου: 15 ευρώ το οποίο όμως μειώνεται στα 12 για άνεργους και παιδιά.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας, η μουσική είναι του Μάνου Χατζιδάκη ενώ η μουσική επιμέλεια είναι του Αλέξιου Πρίφτη. Τα σκηνικά «υπογράφει» ο Μανόλης Παντελιδάκης, όπως και τα κοστούμια, σε συνεργασία με τη Βάλια Μαργαρίτη, τις χορογραφίες ο Κυριάκος Κοσμίδης και το φωτισμό ο Γιώργος Τέλλος.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κώστας Μπερικόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Σωκράτης Πατσίκας, Αγορίτσα Οικονόμου, Σταύρος Σιόλας, Μάρα Βλαχάκη, Προκόπης Αγαθοκλέους. Χορεύουν οι: Ιβαν Σβιτάιλο, Σοφία Μιχαήλ, Αλάιν Ριβέρο. Στην παράσταση συμμετέχει και ο τραγουδιστής Σταύρος Σιόλας.