Δυο ξεχωριστές παραστάσεις, με τίτλο «Βρακάδες» θα πραγματοποιήσει ο Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Όμιλος Γλυφάδας «Χοροστάσι», το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 και ώρα 20:00, στο Θέατρο «Δόρα Στράτου», στο Λόφο του Φιλοπάππου (Στάση Μετρό Ακρόπολη).

Ο Όμιλος στα πλαίσια της ενασχόλησής του με θέματα Λαογραφίας, αποφάσισε φέτος να αφιερώσει το παραπάνω διήμερο στην αντρική «βρακάδικη» ενδυμασία. Σκοπός είναι να αναδειχθεί ο πλούτος της εκάστοτε ανδρικής παραδοσιακής φορεσιάς, ξεδιπλώνοντας παράλληλα τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα του κάθε τόπου όχι μόνο στο μουσικοχορευτικό ρεπερτόριο αλλά και στις ενδυματολογικές του προτιμήσεις.

Οι 300 περίπου χορευτές όλων των ηλικιών, η 20μελής ορχήστρα καθώς και πληθώρα τεχνικών και άλλων συντελεστών, το Σάββατο 19 Μαΐου θα παρουσιάσουν δρώμενα, χορούς και τραγούδια από την Ικαρία, την Κάρπαθο, την Κεφαλονιά, την Κάρυστο Ευβοίας, τον Μεσότοπο Λέσβου, τις Λεύκες Πάρου και την Κύθνο. Αντίστοιχα την Κυριακή 20 Μαΐου θα παρουσιαστούν δρώμενα, χοροί και τραγούδια από την Λήμνο, τα Κύθηρα, την Νάξο, την Σκύρο, την Χίο, τους Ασβεστάδες Έβρου, την Κέρκυρα και την Κρήτη. Επίσης στην εκδήλωση θα διατεθεί και έντυπο με λεπτομερή αναφορά στην παρουσία μας, με πλούσιο λαογραφικό και φωτογραφικό υλικό.