Οι άθλοι του Ηρακλή, θα παρουσιαστούν στη σκηνή του «Θέατρον» του κέντρου πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε μία παραγωγή διεθνών προδιαγραφών. Η παράσταση μένει πιστή στην ευρύτερη φιλοσοφία του «Ελληνικού Κόσμου» για τη χρήση της νέας τεχνολογίας στην εκπαίδευση και τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού.

Την σκηνοθεσία της παράστασης «Οι άθλοι του Ηρακλή» υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη, με το μοναδικό της ταλέντο να εμπνέει στα παιδιά κάθε ηλικίας την αγάπη για το θέατρο. Η παράσταση αξιοποιεί τις άρτιες εγκαταστάσεις και τον τεχνολογικό εξοπλισμό του «Θέατρον» ενώ τους ήρωες ενσαρκώνουν χαρισματικοί ηθοποιοί.

Την επιμέλεια των πλούσιων σκηνικών και των εκπληκτικών κοστουμιών έχει η Χριστίνα Κουλουμπή, η μουσική επιμέλεια γίνεται από τον Γιάννη Μακρίδη ενώ η εμπνευσμένη χορογραφία είναι του Πέτρου Γάλλια.

Η παράσταση αυτή είναι μια καλή αφορμή να ξαναθυμηθούμε τους ήρωες σε μια εποχή που τους έχουμε τόση πολλή ανάγκη…

Η Κάρμεν Ρουγγέρη, αναφέρει για την παράσταση: «Παραμυθένια είναι η αντιμετώπισή μας αλλά συγχρόνως ακριβής. Βασισμένη πάνω σε ότι έχει γραφτεί για τον ήρωα και τη ζωή του έτσι ώστε τα παιδιά να σχηματίσουν μια σαφή εικόνα του Ηρακλή, του ήρωα των ηρώων, που με τους άθλους του έμεινε στην ιστορία ως ο πιο ονομαστός και αγαπητός ήρωας της ανθρωπότητας. Μέσα απ’ αυτή την παράσταση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη γέννηση του ήρωα, τη ζωή του, τους άθλους του, την καθιέρωση των Ολυμπιακών αγώνων, το θάνατό του και τέλος τη μετάβασή του στον Όλυμπο όπου θα απολαμβάνει όλες τις τιμές και θα ζήσει ανάμεσα στους δώδεκα θεούς ίσος με αυτούς».

Οι άθλοι του Ηρακλή θα κάνουν πρεμιέρα στις 30 Οκτωβρίου. Η παράσταση θα δίνεται κάθε Κυριακή στις 11:30 και 15:.00 ενώ μπορούν να την παρακολουθήσουν και σχολεία, καθημερινά μετά από συνεννόηση, στο ΤΕΧΝΙS, τηλ.: 210 9345378.

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από το «Θέατρον», κέντρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» που βρίσκεται στην Πειραιώς 254 στον Ταύρο. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: 2122540313.