Αυτή τη φορά το θέμα μας είναι το κοτόπουλο. Επιλέξαμε, λοιπόν, αγαπημένα εστιατόρια της πόλης που στον κατάλογό τους συμπεριλαμβάνουν ένα (ή και παραπάνω) πιάτο με βάση το κοτόπουλο. Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη Τους ζητήσαμε να μας το μαγειρέψουν (φυσικά το δοκιμάσαμε) και να μας το παρουσιάσουν έτσι ακριβώς όπως το σερβίρουν. Ανάμεσα σε σούβλας, μαγειρευτό, ταϊλανδέζικο, american style, street food και σούπα η αλήθεια είναι ότι το καθένα στην κατογορία του είναι κορυφαίο. Και φυσικά αξίζει να το δοκιμάσετε.

Κοτόσουπα: Ήπειρος

iprios_edited Το οινομαγειρείο Ήπειρος, «κουβαλάει» μια ιστορία μισού αιώνα, ενώ εξυπηρετεί ασταμάτητα τους θαμώνες του εδώ και 15 χρόνια. Πρόκειται για το μοναδικό πατσατζίδικο που λειτουργεί σήμερα στη Βαρβάκειο Αγορά, και εκτός από την φημισμένη μοσχαρόσουπά του σερβίρει και γευστικότατη κοτόσουπα- βάλσαμο, αυγοκομμένη, με αγνή ψίχα κοτόπουλου, καλοδιαλεγμένα καροτάκια, σέλινο και ρύζι η οποία ξετρελαίνει και τους πιο απαιτητικούς! Στα συν οι πραγματικά γενναιόδωρες μερίδες! Info Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο: 05.00-20.00 & διανυκτερεύει Παρασκευή και Σάββατο 00.00-20.00 Φιλοποίμενος 4, Βαρβάκειος Αγορά, τηλ. 210 3240773, facebook page

Spicy: Budoo

budoo_edited Αυθεντικά ταϊλανδέζικα πιάτα σε ταξιδεύουν σε μέρη μακρινά και εξωτικά (σε αυτό συμβάλλει και η πολύ προσεγμένη διακόσμηση που συνδυάζει ιδανικά την Ανατολή με τη Δύση και φέρει την υπογραφή του ιδιοκτήτη του κυρίου Μίλτου Επιθυμιάδη και της συζύγου του) σε αυτό το μοντέρνο cocktail- restaurant στη στοά Λέκκα στο κέντρο της Αθήνας. Με Ταϊλανδή σεφ, το Budoo σερβίρει εξαιρετικά σουβλάκια κοτόπουλο με φυστικοβούτυρο και κοτόπουλο με πράσινο κάρι. Από τα καινούρια πιάτα ο κύριος Επιθυμιάδης προτείνει το panang chicken, ένα creamy, πολύ αρωματικό πιάτο με ρύζι και λαχανικά, καθώς και τις σούπες tom kha gai με κοτόπουλο και γάλα καρύδας και την sweet & sour soup με κοτόπουλο, μανιτάρια shitakee και ζωμό από κρέας. Όλα τα πιάτα διατίθενται σε low, medium ή hot επιλογή, επιλέγοντας οι ίδιοι το πόσο spicy θέλετε να τα δοκιμάσετε. Στα συν και τα πολύ προσεγμένα cocktails, αφορμή για να επισκεφτείτε το Budoo ακόμη κι αν δεν θέλετε να δοκιμάσετε τα πιάτα του. Info Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη- Κυριακή: από τις 12.30 Τιμές: Από 16-18 ευρώ/άτομο (ψωρίς ποτό), από 8 ευρώ/cocktail Λέκκα 14, Σύνταγμα, τηλ. 210 3313845, facebook page

Μαγειρευτό: Τα Κουταλάκια

koutalakia_1_edited Στο μεζεδοπωλείο Τα Κουταλάκια στον Κεραμεικό, που τιμά την ελληνική κουζίνα, αλλά ταυτόχρονα έχει εμπλουτίσει τον κατάλογό του και με κάποιες πιο «πειραγμένες» συνταγές το κοτόπουλο σερβίρεται σε δύο εκδοχές. Το πιάτο «Τσέχα», φιλέτο κοτόπουλο με σος σόγιας και ρύζι με φιδέ και φρέσκο βούτυρο και το «Πατιρντί», τηγανιά κρασάτου κοτόπουλου με μαντζουράνα και μπέικον. Η κυρία Άννα στην κουζίνα κάνει μικρά «θαυματάκια» χρησιμοποιώντας μόνο ελληνικά προϊόντα από διάφορα σημεία της χώρας όπως Νάξος, Κρήτη, Μάνη, Κερκίνη κ.α. Info Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη- Παρασκευή: από τις 18.00, Σάββατο: από τις 13.00, Κυριακή: 13.00-18.00 Τιμή: Από 14-16 ευρώ/ άτομο (με ποτό) Θερμοπυλών 39, Κεραμεικός, τηλ. 210 5243582, facebook page