Ο διευθυντής του τμήματος σχεδιασμού του Forza Motorsport 4, εξέφρασε σε συνέντευξή του έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι στο παιχνίδι δεν πρόκειται να συμπεριλαμβάνονται αυτοκίνητα Porsche.

Ο Dan Greenawalt πέταξε το «μπαλάκι» των ευθυνών στο μέρος της Electronic Arts, η οποία κατέχει τα δικαιώματα για την γερμανική μάρκα σπορ αυτοκινήτων και αρνείται να τα μοιραστεί με την Turn 10 (κατασκευάστρια του Forza 4).

«Αν και σεβόμαστε την ανάγκη της EA να λειτουργήσει την επιχείρησή της όπως θεωρεί η ίδια καλύτερα, έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν και ελπίζουμε να καταφέρουμε να κάνουμε πάλι το ίδιο στο μέλλον », αναφέρει χαρακτηριστικά προσθέτοντας:

«Οι fans δεν θα έπρεπε να σκέφτονται όλα αυτά. Θα πρέπει να μπορούν να οδηγούν τις Ferrari τους και τις Porsche τους σε όποιο παιχνίδι θέλουν. Η Porsche φτιάχνει φανταστικά αυτοκίνητα και λυπούμαστε που δεν θα τα έχουμε στο Forza 4».

Το παιχνίδι περιλαμβάνει βέβαια τη μάρκα αυτοκινήτων RUF, της οποίας τα μοντέλα είναι βασισμένα σε εκείνα της Porsche, όμως αυτό δεν μετριάζει την πικρία της Turn 10.

Κλείνοντας, ο Greenawalt φρόντισε να αφήσει και μια μικρή διπλωματική αιχμή προς την EA επισημαίνοντας πως ενώ η εταιρεία του διατηρεί τα δικαιώματα της Ferrari, δεν δημιούργησε ποτέ κάποιο πρόβλημα στο θέμα του διαμοιρασμού τους σε άλλα παιχνίδια.