Πότε ήρθαν οι γιορτές των Χριστουγέννων, πότε έφτασαν στο τέλος τους, δεν το καταλάβαμε. Και αν έχετε παιδιά, μάλλον θα βρίσκεστε στη φάση που μετράνε αντίστροφα για το άνοιγμα των σχολείων. Και όχι με ενθουσιασμό.

Γι’ αυτό και το τελευταίο σαββατοκύριακο των εορτών, φροντίστε να περάσετε με τα παιδιά σας ευχάριστα και δημιουργικά, αξιοποιώντας τις ώρες που έχετε μαζί πριν επιστρέψετε εσείς στην εργασία και εκείνα στο σχολείο.

Εξάλλου, στην Αθήνα υπάρχουν ακόμα αρκετές εκδηλώσεις για να διασκεδάσετε, μικροί και μεγάλοι. Εμείς επιλέξαμε κάποιες δωρεάν δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε, μιας και μετά τις γιορτές συνήθως τα πορτοφόλια έχουν αδειάσει!

Συμπεριληπτικό εργαστήριο χορού – ΚΠΙΣΝ

Φέτος, δίνουμε ραντεβού στο ΚΠΙΣΝ στο Πάρκο για ένα ανοιχτό, προσβάσιμο μάθημα αυτοσχεδιαστικού χορού. Σε αυτό το εργαστήριο, αντιλαμβανόμαστε τον χορό ως ελεύθερη δημιουργική κίνηση και προσωπική αντίληψη ρυθμού.

Υπό την καθοδήγηση των συντονιστών και με τη συνοδεία κρουστών αλλά και ζωντανής μουσικής, οι συμμετέχοντες/ουσες καλούνται να κινηθούν στον ρυθμό που παράγεται, οργανώνοντας ένα κιναισθητικό παιχνίδι, μια συλλογική εμπειρία μέσα από προσωπικές και ομαδικές κινήσεις.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να αισθανθούν όσοι συμμετέχουν την ελαφρότητα στο σώμα που προσφέρει η χαρά της δημιουργίας και της συμπερίληψης. Το εργαστήριο προάγει την επαφή και τη σύνδεση με τους γύρω και το περιβάλλον, διατρέχοντας διαφορετικές ποιότητες κίνησης μέσα από διαφορετικές πρακτικές (σύγχρονο χορό, αφρικανικό χορό, somatics, μουσικοκινητικό και θεατρικό παιχνίδι).

Ένα εργαστήριο ανοιχτό σε άτομα με κάθε είδους αναπηρία και τους συνοδούς τους, χωρίς να αποκλείει άτομα χωρίς αναπηρία.

Συντονισμός-Χορογραφία: Νέλλη Πουλοπούλου
Σύνθεση ζωντανής μουσικής-Electronic loops: Βάλυ Ιωάννου

Σάββατο 06/01
12.00-13.00
13.30-14.30

ΞΕΦΩΤΟ
Για ενήλικες και παιδιά άνω των 10 ετών
Έως 40 άτομα ανά slot
Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας

Υπέρ-ήρωες στο Μουσείο Ακρόπολης

Πώς κατάφερε ο Ηρακλής να νικήσει τη Λερναία Ύδρα και τί ρόλο έπαιξε στη Γιγαντομαχία; Πώς βγήκε από τον Λαβύρινθο ο Θησέας και γιατί έμπλεξε σε μάχη με τους Κενταύρους; Ελάτε με τα παιδιά σας στο Μουσείο Ακρόπολης, για να γνωρίσουν τους υπέρ-ήρωες των αρχαίων και τις απίθανες περιπέτειές τους. Στο τέλος μπορούν να γίνουν και τα ίδια σούπερ ήρωες και να δημιουργήσουν κόμικς με τους δικούς τους άθλους!

Τα παιδιά μπορούν να φωτογραφίσουν και να ανεβάσουν το έργο τους στο acropolismuseum kids!

Ηλικίες: Για οικογένειες με παιδιά 6 έως 12 ετών
Ημέρες & ώρες: Κάθε Κυριακή, 11:00 π.μ.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος Δωρεάν. Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση εισιτηρίου ημέρας για τους ενηλίκους και μηδενικού εισιτηρίου για τα παιδιά.

Αναρρίχηση «Βoulder» – ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν το άθλημα της αναρρίχησης, σε μια νέα εμπειρία. Ένας Τοίχος Αναρρίχησης με δύο κατασκευές, σε υπαίθριο στεγασμένο σημείο, προστατευμένο από τη βροχή, περιμένει τους λάτρεις της αναρρίχησης, με διαφορετικές προκλήσεις για κάθε ηλικία και επίπεδο.

Ο Τοίχος λειτουργεί με δύο ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα για παιδιά και ενήλικες που έχουν στόχο τη γνωριμία με την αναρρίχηση. Στον Τοίχο Αναρρίχησης του ΚΠΙΣΝ, μπορεί κανείς να εξοικειωθεί με τη μέθοδο ασφάλισης «Top Rope» σε μία κατασκευή σχεδιασμένη για ψηλές διαδρομές, ύψους 9 μέτρων, και με τη μέθοδο «Boulder» σε μία κατασκευή σχεδιασμένη για χαμηλές διαδρομές, ύψους 4 μέτρων.

Όποια μέθοδο κι αν επιλέξετε, η αναρρίχηση προσφέρει μια μοναδική εμπειρία άθλησης αλλά και διασκέδασης!

Σάββατο & Κυριακή 6 & 7/1
2.00-13.00: 6 έως και 15 ετών
13.00-14.00: 6 έως και 15 ετών
14.00-15.00: 16 ετών και άνω & ενήλικες
15.30-16.30: 6 έως και 15 ετών
16.30-17.30: 6 έως και 15 ετών
17.30-18.30: 16 ετών και άνω & ενήλικες
Είσοδος ελεύθερη, με ηλεκτρονική προεγγραφή