Ποιος καλύτερος τρόπος να αποχαιρετίσετε το 2023 που βρίσκεται στην εκπνοή του με μια γευστική έξοδο με την παρέα ή και την οικογένεια.

Στο κέντρο θα βρείτε εκλεκτά μεζεδοπωλεία με παραδοσιακούς αλλά μοντέρνους μεζέδες για να πείτε αντίο στη χρονιά που φεύγει!

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Με το που θα μπείτε στο χώρο του μεζεδοπωλείου Τα Καραμανλίδικα του Φάνη (Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52), αυθόρμητα θα αισθανθείτε οικεία. Το μενού περιλαμβάνει αυθεντικές καραμανλίδικες συνταγές μαγειρικής και στοχεύει σε πιάτα που θα σας μυήσουν στη συγκεκριμένη κουζίνα.

Οι συνταγές με αυγά Χίου από κότες ελεύθερης βοσκής και σουτζούκι ή παστουρμά είναι νοστιμότατες, ενώ τα ντολμαδάκια, τα λουκάνικα και η ρώσικη σαλάτα είναι must. Η λίστα με ελληνικές μπύρες, κρασί και αποστάγματα είναι ικανοποιητική και απευθύνεται σε όλα τα γούστα. Καιρού επιτρέποντος προτιμήστε την ταράτσα του.

Άμα Λάχει

Μια από τις πιο αγαπημένες γωνιές στην περιοχή των Εξαρχείων (Μεθώνης 66 & Καλλιδρομίου). Σε ένα όμορφο νεοκλασικό στην Καλλιδρομίου, εκεί όπου παλιά στεγαζόταν το δημοτικό σχολείο των Εξαρχείων, το μεζεδοπωλείο Άμα Λάχει στης Νεφέλης σερβίρει νόστιμους παραδοσιακούς μεζέδες με επιρροές από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το μενού ολοκληρώνεται με μια ψαγμένη λίστα από επιλεγμένες ελληνικές μπίρες και ούζα.

Ατλαντικός

Μεζεδοπωλείο Ατλαντικός

Αν δεν σας το συστήσει κάποιος, στο δρομάκι που είναι κρυμμένο στου Ψυρρή (Αυλητών 7) σίγουρα δεν θα το ανακαλύψετε. Εκτός αν περάσετε τυχαία απ’ έξω. Το μάτι δεν το γεμίζει, ωστόσο σερβίρει πιατάκια με ψάρι και θαλασσινά που γεμίζουν το στομάχι και με το παραπάνω. Καλομαγειρεμένες και πάντα φρέσκες οι προτάσεις του, θα σας κάνουν να το καθιερώσετε σε καθιερωμένο γευστικό στέκι στο κέντρο.

Λέσβος

Η Λέσβος, επί της Εμμανουήλ Μπενάκη (νο38) είναι ένα μεζεδοπωλείο που λειτουργεί για περισσότερο από 50 χρόνια. Νόστιμοι ουζομεζέδες που μεταφέρουν στο όμορφο νησί του Αιγαίου και μια ατμόσφαιρα θαλπωρής παλιακιά, που, ωστόσο, αξίζει να βιώσει ακόμη και ο πιο μοντέρνος γευσιγνώστης. Κεφτεδάκια και κολοκυθοκεφτέδες, γαύρος παστός από τον ιδιοκτήτη, φάβα με κρεμμύδι, χταπόδια στα κάρβουνα και σουπιές, φρέσκο καλαμάρι και λαδοτύρι Μυτιλήνης στα πιάτα που οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε. Κι αν δεν προλάβετε θα το κάνετε την επόμενη φορά, καθώς αν βρεθείτε έστω και μία φορά εδώ σίγουρα θα επιλέγετε η Λέσβο ξανά και ξανά για τους σπιτικούς της μεζέδες.